Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Οι άνδρες σκέφτονται το σεξ 19 φορές τη μέρα!



Θυμάστε εκείνη την έρευνα που είχε τυπωθεί και σε γιγαντοαφίσες πριν από μερικά χρόνια, για λογαριασμό της καμπάνιας του Old Spice, και έλεγε ότι οι άνδρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα; Ξεχάστε την. Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι άνδρες σκέφτονται το σεξ 19 φορές την ημέρα, σχεδόν δηλαδή 8.000 φορές λιγότερο απ’ ότι νομίζαμε. 

Σκέφτονται, επίσης, το φαγητό σχεδόν εξίσου συχνά (18 φορές την ημέρα) ενώ την δεύτερη θέση στις σκέψεις τους καταλαμβάνει ο ύπνος, με 11 φορές την ημέρα.

Οι γυναίκες, αντιθέτως, σκέφτονται το σεξ μόνο 10 φορές την ημέρα, ενώ το φαγητό και ο ύπνος περνούν από το μυαλό τους 15 και 8,5 φορές την ημέρα αντίστοιχα. 

Γιατί, όμως, να είναι σωστή αυτή η έρευνα, και όχι η προηγούμενη; Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο που πραγματοποίησαν την τελευταία έρευνα λένε ότι οι προηγούμενες ήταν «πιασιάρικες» ως τίτλοι ειδήσεων, αλλά πρόχειρες: για τις περισσότερες από αυτές, είχε ζητηθεί από τους εθελοντές να απαντήσουν στην ερώτηση πόσες φορές την ημέρα σκέφτονται το σεξ, χωρίς να γίνει καμία καταγραφή των σκέψεών τους.

Η ομάδα των ερευνητών ζήτησε, για τις ανάγκες αυτής της έρευνας, από 160 γυναίκες και 120 άνδρες ηλικίας από 18 έως 25 ετών να καταγράψουν τις σκέψεις τους κατά τη διάρκεια μίας ημέρας. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τυχαίες ομάδες: σε 59 από αυτούς ζητήθηκε να μετρήσουν πόσο συχνά σκέφτονταν το φαγητό, σε 61 τον ύπνο και στους υπόλοιπους 163 το σεξ. 

Πριν την έναρξη του πειράματος, οι ερευνητές έθεσαν στους εθελοντές ερωτήματα για τη σχέση τους με το σεξ, το φαγητό και τον ύπνο. Τους ζητήθηκε επίσης να απαντήσουν πόσες φορές την ημέρα πιστεύουν ότι σκέφτονται το καθένα από αυτά, πριν ξεκινήσουν την καταγραφή. 

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of Sex Research, έδειξαν πως οι άνδρες σκέφτονται το σεξ από μία έως 388 φορές την ημέρα, με μέσο όρο τις 18 φορές, και οι γυναίκες από μία έως 140 φορές την ημέρα, με μέσο όρο τις 10 φορές. 

Οι ερευνητές δήλωσαν πως για τις γυναίκες «το εύρος ήταν μεγαλύτερο από το αναμενόμενο». Οι γυναίκες που δήλωσαν άνετες με την σεξουαλικότητά τους στις συνεντεύξεις που προηγήθηκαν του πειράματος σκέφτονταν το σεξ περισσότερες φορές την ημέρα σε σχέση με εκείνες που δήλωσαν ότι προτεραιότητά τους είναι να τις βλέπουν ως «κοινωνικά αποδεκτές». 

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι οι εθελοντές πίστευαν ότι σκέφτονται το σεξ, το φαγητό και τον ύπνο πολύ περισσότερες φορές απ’ ότι τα σκέφτονται στην πραγματικότητα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στις προηγούμενες έρευνες, που έχουν καταφέρει να πείσουν πολύ κόσμο ότι όντως σκέφτεται το σεξ κάθε λίγα δευτερόλεπτα. 

«Για να υπολογίσεις με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια πόσο συχνά σκέφτεται ένας άνθρωπος το σεξ αυτό που πρέπει να γνωρίζεις, τελικά, είναι πώς αισθάνεται για τη σεξουαλικότητά του, και όχι αν είναι άνδρας ή γυναίκα» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Οχάιο, Terri Fisher.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...