Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ερευνα: Οι άνθρωποι χωρίς «θρησκεία» τρίτη δύναμη στον κόσμοΟι άνθρωποι χωρίς θρησκευτικές πεποιθήσεις αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη παγκόσμια ομάδα σε μια νέα μελέτη σχετικά με το μέγεθος των θρησκειών του κόσμου, μετά τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους και λίγο πριν από τους Ινδουιστές.
Η μελέτη, που βασίζεται σε εκτενή στοιχεία για το έτος 2010, έδειξε επίσης ότι το Ισλάμ και ο Ινδουισμός είναι ως επί το πλείστον οι θρησκείες που είναι πιθανότερο να αυξηθούν στο μέλλον, ενώ ο Ιουδαϊσμός έχει τις ασθενέστερες προοπτικές ανάπτυξης.
Έδειξε ότι ο Χριστιανισμός είναι η πιο ομοιόμορφα εξαπλωμένη θρησκεία, σε όλες τις περιοχές του κόσμου, ενώ ο Ινδουισμός είναι η λιγότερη με το 94 τοις εκατό των πιστών του να βρίσκεται σε μια χώρα, την Ινδία.
Συνολικά, το 84 τοις εκατό των κατοίκων του κόσμου, το οποίο εκτιμάται σε 6,9 δισεκατομμύρια, ταυτίζονται με μια θρησκεία, σύμφωνα με τη μελέτη με τίτλο «Το Παγκόσμιο Θρησκευτικό Τοπίο» ("The Global Religious Landscape") που έγινε για λογαριασμό του Pew Forum για την Θρησκεία και την Δημόσια Ζωή.
Η κατηγορία «αδέσμευτοι» ("unaffiliated") καλύπτει όλους εκείνους που δεν πρεσβεύουν καμία θρησκεία, από τους άθεους και τους αγνωστικιστές μέχρι σε άτομα με πνευματικές πεποιθήσεις, οι οποίοι δεν συνδέονται με οποιαδήποτε γνωστή θρησκεία.
«Πολλοί από τους θρησκευτικά α δέσμευτους έχουν θρησκευτικές ή πνευματικές πεποιθήσεις», τόνισε η μελέτη.
«Η πίστη στο Θεό ή μια ανώτερη δύναμη υπάρχει στο 7 τοις εκατό των ‘αδέσμευτων’ Κινέζων ενηλίκων, στο 30 τοις εκατό των Γάλλων και στο 68 τοις εκατό των Αμερικάνων που δηλώνουν ‘αδέσμευτοι’», αναφέρει η μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου