Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Τρομακτικό:Scans που δείχνουν τον πραγματικό αντίκτυπο της αγάπης


Ο εγκέφαλος  των παραμελημένων παιδιών είναι πολύ μικρότερος  από τον εγκέφαλο των παιδιών που τα φροντίζουν οι μητέρες τους. Σύμφωνα με νευρολόγους η σημαντική διαφορά στο μέγεθος μεταξύ αυτών των δύο εγκεφάλων, έχει μια πρωταρχική αιτία - το τρόπο που τα παιδιά αντιμετωπίστηκαν από τις μητέρες τους.
Η φωτογραφία δείχνει scans δύο τρίχρονων παιδιών. Ο εγκέφαλος στα αριστερά είναι αρκετά μεγαλύτερος, έχει λιγότερες κηλίδες και λιγότερες σκοτεινές περιοχές, σε σύγκριση με εκείνο στα δεξιά. Το παιδί με το μεγαλύτερο εγκέφαλο είχε παραπάνω φροντίδα και αγάπη απο τη μητέρα του. Το παιδί με το μικρότερο εγκέφαλο ήταν θύμα σοβαρής παραμέλησης και κακοποίησης. Σύμφωνα με την έρευνα ο ο εγκέφαλος στα δεξιά στερείται ανησυχητικά μερικές από τις πιο θεμελιώδεις περιοχές τις οποίες έχει αυτός στα αριστερά.
 Η αγάπη της μητέρας είναι θεμελιώδους σημασίας για το πώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλος ενός παιδιού. Το παιδί με το μεγαλύτερο εγκέφαλο θα είναι πιο έξυπνο και κοινωνικό. Όμως, σε αντίθεση, το παιδί με το συρρικνωμένο εγκέφαλο είναι πιο πιθανό να εθιστεί στα ναρκωτικά και να συμμετέχει σε βίαια εγκλήματα.Επίσης είναι  πολύ πιο πιθανό να είναι άνεργο και να εξαρτάται από τα κρατικά επιδόματα.
Ο καθηγητής Allan Schore, του UCLA, δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Telegraph ότι αν ένα μωρό δεν αντιμετωπίζεται σωστά κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του, αυτό μπορεί να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του. Όσο πιό σοβαρή η αμέλεια της μητέρας τόσο πιο έντονη ζημιά θα γίνει.
Τα παιδιά που είχαν αγάπη και στοργή από τις μητέρες τους νωρίς στη ζωή είναι πιο έξυπνα, με καλύτερη ικανότητα να μάθουν.
Η αγάπη της μητέρας είναι θεμελιώδους σημασίας για το πώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλος ενός παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...