Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

10 tips για καλύτερο -και περισσότερο- σεξ!


sex, σεξ
Χρόνο με το χρόνο τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας μία στις τέσσερις Ελληνίδες είχε πρόβλημα οργασμού, ενώ τουλάχιστον μία στις έξι ανέφερε μείωση της σεξουαλικής της επιθυμίας. Στον καιρό της οικονομικής κρίσης όμως, μία στις τέσσερις Ελληνίδες παραδέχεται πλέον ότι δεν έχει ιδιαίτερη διάθεση για σεξ. Το πρόβλημα απαιτεί άμεσες, εύκολες λύσεις που εγγυώνται ποιότητα αλλά και ποσότητα στη σεξουαλική ζωή μας! 
Διάβασε τι μας προτείνει ο καθηγητής ουρολογίας Δημήτρης Χατζηχρήστου και 11 ακόμα ειδικοί.
1 Εκμεταλλεύσου το μεσημεριανό διάλειμμα 
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσο πιο γυμνασμένη είσαι τόσο πιο σεξουαλικά ενεργή θα αισθάνεσαι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αμερικανικής έρευνας που έγινε ανάμεσα σε γυναίκες 45 έως 55 ετών, τόσο η σεξουαλική δραστηριότητα όσο και η ικανοποίηση σχετίζονται άμεσα με το επίπεδο της καθημερινής άσκησης. «Οι γυναίκες που δεν γυμνάζονται έχουν αισθητά μειωμένη επιθυμία για σεξ ενώ παράλληλα, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό» υποστηρίζει η επικεφαλής της έρευνας Δρ Judith R. Gerber, καθηγήτρια Ψυχολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βερμόντ.
2 Αφέσου σ' ένα γερό τρίψιμο
Ένα καλό μασάζ δεν θα σε απαλλάξει απλώς από την ένταση και την πίεση της ημέρας. «Η αίσθηση δύο δυνατών χεριών πάνω στο σώμα σου βοηθά στην έκκριση ωκυτοκίνης, της ορμόνης που, μεταξύ άλλων, ρίχνει την πίεση του αίματος, αυξάνει την αισιοδοξία, το θάρρος και την ερωτική δεκτικότητα» λέει ο Αμερικανός σεξολόγος Ian Kerner, υπογραμμίζοντας ότι όσο ανεβαίνουν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης τόσο ανεβαίνει η σεξουαλική επιθυμία μας. «Στην περίπτωση δε που δεν μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα πλήρες πρόγραμμα μασάζ, αρκέσου σε μια on-site μάλαξη σε καρέκλα, όπως ονομάζεται, που έχει τα εξής πλεονεκτήματα: μπορεί να γίνει σε οποιονδήποτε χώρο, πάνω από τα ρούχα, εφαρμόζεται στο κεφάλι, τον αυχένα, ψηλά στην πλάτη και τα χέρια, μειώνει αμέσως το στρες, αυξάνει την ενέργεια και την ευεξία, κοστίζει λίγο και διαρκεί περίπου 10΄-30΄» λέει η Σέβη Κινδύνη, κινησιολόγος, δασκάλα pilates και ολιστικής γύμνασης.
3 Διάβασε κάτι καυτό 
Αγνόησε την ειδησεογραφία, παράκαμψε τις οικονομικές και πολιτικές αναλύσεις και αναζήτησε οτιδήποτε ερωτικό. «Η ερωτική λογοτεχνία μπορεί να προκαλέσει άμεση διέγερση» επισημαίνει η σεξολόγος Carol Queen, ιδιοκτήτρια γνωστού sex-shop στο Σαν Φρανσίσκο. Σου προτείνουμε, μεταξύ άλλων, το «Αναΐς Νιν-Χένρι Μίλλερ: Αλληλογραφία» και το «Χένρι & Τζουν» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, «Το δέλτα της Αφροδίτης» από τις εκδόσεις Λιβάνη και «Τα ερωτικά» από τις εκδόσεις Εξάντας. Πρόκειται για αισθησιακές εκδόσεις, ιδανικές για τις γυναίκες που δεν είναι ακόμα έτοιμες να διαβάσουν κάτι πιο... απροκάλυπτο.
4 Αντιμετώπισε τα πραγματα χαλαρα
Ερευνητές του Παν/μίου του Καναδά και του Παν/κού Νοσοκομείου Hadassah στο Ισραήλ έκαναν ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα. Κατέγραψαν τις αντιδράσεις 24 γυναικών ενόσω παρακολουθούσαν μια ερωτική ταινία και τις κατέγραψαν εκ νέου αφού συμμετείχαν σε τρία μαθήματα διαλογισμού. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! «Οι ασκήσεις περισυλλογής αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, απελευθερώνοντάς μας από προκαταλήψεις και καταπιεσμένα συναισθήματα» εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, ψυχολόγος και βοηθός καθηγήτρια στο Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Παν/μιο της Βρετανικής Κολομβίας, Δρ Lori Brotto, η οποία διαπίστωσε ότι ξαναβλέποντας την ίδια ερωτική ταινία, οι εθελόντριες έμοιαζαν αποφασισμένες να την απολαύσουν οι ίδιες.
 5 Δώσε βάση στην ποικιλία 
Μήπως είσαι πολύ κουρασμένη για να είσαι παράλληλα σέξι; Αναζήτησε την αιτία του κακού στη λάθος διατροφή. «Οι χαμηλοί δείκτες φυλλικού οξέος μπορεί να ευθύνονται τόσο για την έλλειψη ενέργειας όσο και για την έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας» επισημαίνει η ερευνήτρια στο Tufts University στη Βοστόνη, Martha Morris. Σύμφωνα, εξάλλου, με έρευνες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας των ΗΠΑ, πολλές γυναίκες έχουν έλλειψη των απαραίτητων για τον οργανισμό βιταμινών της ομάδας Β, γεγονός που οφείλεται κυρίως σε χημικές δίαιτες ή στις «δίαιτες πείνας». Το φυλλικό οξύ (πρόκειται για τη βιταμίνη Β9), για παράδειγμα, περιέχεται στις μπανάνες, τα πορτοκάλια, το αβοκάντο, τα φασόλια-χάντρες, τις φακές, το μπρόκολο, το σπανάκι, τα σπαράγγια, τα δημητριακά, ενώ εξίσου σημαντική είναι η επαρκής πρόσληψη σιδήρου σε καθημερινή βάση, κυρίως από ζωικές τροφές (συκώτι, κρέας, ψάρι, πουλερικά), επειδή ο οργανισμός τον απορροφά ευκολότερα. «Χαμηλά επίπεδα σιδήρου συνεπάγονται μείωση της λειτουργίας των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου, κάτι το οποίο οδηγεί σε λήθαργο οποιαδήποτε διάθεσή μας» εξηγεί η Παναγιώτα Μάρκου, διαιτολόγος, τ. πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων. Δοκίμασε την ημερήσια κατανάλωση μιας πολυβιταμίνης με 18 mg σίδηρο και 400 mcg φυλλικό οξύ.
6 Ίδρωσε όσο περισσότερο μπορείς
Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να ασκηθούν λίγο πριν πέσουν στο κρεβάτι γιατί αυτό τους προκαλεί δυσκολίες στον ύπνο. Εσύ δεν έχεις παρά να ξαπλώσεις στο αναπαυτικό σου στρώμα και να επιδοθείς για περίπου μισή ώρα σε «ψαλιδάκια», ποδήλατο, χαλαρούς κοιλιακούς κ.τ.λ., προκειμένου να δεις το νευρικό σου σύστημα να παίρνει φωτιά! Αυτό υποστηρίζει o Δημήτρης Τσιάκος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παν/μίου Κρήτης, διευκρινίζοντας ότι η καλύτερη ώρα για σεξ είναι όταν ο ιδρώτας ακόμα στάζει και λειτουργεί έντονα το καρδιαγγειακό μας σύστημα.
7 Συγκεντρώσου στο σεξ 
Δεν είναι μόνο οι ατέλειωτες «λίστες» με ερωτήματα, ανησυχίες, ανασφάλειες, προβλήματα που φτιάχνεις με το νου σου μόλις πέσεις να κοιμηθείς. Είναι που, σύμφωνα με έρευνες, το γυναικείο μυαλό είναι πιο ενεργό από το ανδρικό και δεν σταματά να δουλεύει ούτε καν κατά τη διάρκεια του σεξ! «Αυτό ίσως αποτελεί ένδειξη χαμηλών επιπέδων ντοπαμίνης, μιας χημικής ουσίας που παράγεται στα βάθη του εγκεφάλου και ως νευροδιαβιβαστής έχει την ιδιότητα να μεταφέρει μηνύματα ευφορίας και συναισθηματικής διέγερσης, δρώντας στα εγκεφαλικά κύτταρα όπως η κοκαΐνη» επισημαίνει η Γιούλα Αναγνώστου Σπανομαρκίδη, μαία, εργαστηριακή συνεργάτις του ΤΕΙ Μαιευτικής Αθήνας. Μεταξύ άλλων, η ντοπαμίνη αυξάνει τη ροή των αισθητηριακών ερεθισμάτων προς τα γεννητικά όργανα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα άτομα με υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης είναι επιρρεπή στον έρωτα και σε παντός είδους εξαρτήσεις! Η Anita Cleyton, κλινική καθηγήτρια στο Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια και συγγραφέας του βιβλίου «Ικανοποίηση: Γυναίκες, Σεξ και η Αναζήτηση της Οικειότητας» («Satisfaction: Women, Sex, and the Quest for Intimacy»), προτείνει, λοιπόν, να ενισχύσεις την επιθυμία σου για σεξ και να βοηθήσεις τον εγκέφαλό σου να συγκεντρωθεί σε αυτό με μια μικρή ποσότητα διυδροεπιανδροστερόνης (DHEA), μιας φυσικής στεροειδούς ορμόνης η οποία χορηγείται συνήθως σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες με «μπλοκαρισμένες» πνευματικές και σωματικές λειτουργίες, βελτιώνοντας την παραγωγή ντοπαμίνης. Καθώς, όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις η DHEA επηρεάζει τα επίπεδα της χοληστερόλης, είναι βασικό να μην πάρεις οποιοδήποτε σχετικό σκεύασμα χωρίς πρώτα να συμβουλευτείς το γιατρό σου.
8 Ακολούθησε τη μυρωδιά
Έρευνες έχουν δείξει ότι το άρωμα του αγγουριού, της γλυκόριζας και της παιδικής πούδρας αυξάνουν την κολπική ροή του αίματος κατά 13%, ενώ το άρωμα κολοκύθας κατά 11%. «Τα εκχυλίσματά τους θα τα βρεις σε αιθέρια έλαια, ποτ-πουρί, κεριά» λέει η Πόπη Κανά, αρωματοθεραπεύτρια. Θα τα βρεις σε αιθέρια έλαια και ποτ-πουρί. Μια πιο ανέξοδη λύση είναι να βάλεις φρέσκες φλούδες αγγουριού σ' ένα σακουλάκι δίπλα στο μαξιλάρι σου.
9 Aδειασε το φαρμακείο σου  
Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, και ιδιαίτερα οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (SSRI), έχουν αντίκτυπο στα εγκεφαλικά κυκλώματα που ρυθμίζουν την ευχαρίστηση, μειώνοντας έτσι την ικανότητα διέγερσης και οδηγώντας κάποιες γυναίκες στην ανοργασμία. «Δεν συνιστάμε να σταματήσεις την αγωγή, μπορείς ωστόσο να ρωτήσεις το γιατρό σου αν ενδείκνυται για την περίπτωσή σου να αντικαταστήσεις τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα με κάποιο άλλο σκεύασμα της ίδιας κατηγορίας»  προτείνει ο Δρ Andrew Goldstein, ιδρυτής του Σεξουαλικού Κέντρου Wellness στην Ανάπολη του Μέριλαντ, το οποίο ειδικεύεται στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Διαφορετικά, ρώτησε το γιατρό αν μπορείς να κάνεις ένα μικρό «διάλειμμα» από τη θεραπεία: να μην πάρεις, για παράδειγμα, το φάρμακο την Παρασκευή, ώστε το Σάββατο να μπορείς να έχεις μια ικανοποιητική σεξουαλική επαφή.
10 Αρκέσου σε... λίγα και καλά
Είναι πλέον γεγονός ότι δεν χρειάζεσαι τρεις ολόκληρες ώρες αχαλίνωτου σεξ για να ικανοποιηθείς. Όλο το παιχνίδι παίζεται μεταξύ μόλις 7 και 13 λεπτών! Αυτό τουλάχιστον έδειξε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι σεξολόγοι (με τα αποτελέσματά τους από τη μελέτη χιλιάδων Αμερικανών) από 34 πολιτείες των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, για την πλειονότητα των ενηλίκων 3΄-7΄ καλού σεξ είναι αρκετά.
Just do it! 
Και τι έγινε αν δεν λιώνεις από επιθυμία; Έρευνες δείχνουν ότι πολλές γυναίκες που δηλώνουν έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ ανταποκρίνονται μια χαρά στις προκλήσεις της στιγμής. «Οι γυναίκες πιστεύουν πως η νοητική επιθυμία πρέπει να προηγείται της φυσικής και πως όταν αυτή απουσιάζει είναι προτιμότερο να μην έχουν επαφή» λέει η σύμβουλος γάμου Michele Weiner-Davis, η οποία και προτείνει: «Την επόμενη φορά που ο σύζυγός σου σε πλησιάσει με πονηρές προθέσεις, να ενδώσεις χωρίς δεύτερη σκέψη!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...