Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Την πόρτα της εξόδου σε 2.000 υπαλλήλους δείχνει η Εθνική Τράπεζα


Φωτογραφία για Την πόρτα της εξόδου σε 2.000 υπαλλήλους δείχνει η Εθνική Τράπεζα


Την αποχώρηση περίπου 2.000 ατόμων από την Εθνική Τράπεζα σε ορίζοντα ενός μήνα εξήγγειλε με μήνυμά της προς τους συλλόγους των εργαζομένων η διοίκηση Οι λεπτομέρειες και οι όροι του προγράμματος θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους οι Σύλλογοι, οι οποίοι και ενημερώθηκαν ήδη για τους άξονες, τη στόχευση και τους βασικούς όρους του προγράμματος, το οποίο όπως έχει δομηθεί ουσιαστικά συνιστά πρόγραμμα εθελούσιας συνταξιοδότησης, χωρίς να προκύπτει καμία επιπλέον επιβάρυνση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και του Προϋπολογισμού.

Στο μήνυμά του ο κ. Τουρκολιάς αναφέρει ότι οι ραγδαίες αλλαγές στην ελληνική οικονομία και ο μετασχηματισμός του τραπεζικού κλάδου σε διεθνές επίπεδο επιτάσσουν κινήσεις προσαρμογής της λειτουργίας της Τράπεζας στα νέα δεδομένα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους υπαλλήλους της Τράπεζας που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και διευκολύνει, με την παροχή σημαντικών κινήτρων, την αποχώρησή τους εφόσον έχουν ήδη θεμελιώσει ή θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης, εντός της επόμενης τριετίας, και πιο συγκεκριμένα μέχρι το Μάρτιο του 2016.

Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στους ίδιους, τις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο. Παρά το ασταθές εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον, διασφαλίζονται τόσο τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όσο και ο οικονομικός προγραμματισμός κάθε εργαζομένου. Παράλληλα εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση ούτε των οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης ούτε του Προϋπολογισμού, καθώς η Τράπεζα θα επωμιστεί το σύνολο του σχετικού κόστους.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...