Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

6 συμβουλές express για ισορροπημένη διατροφή


Star Stylist 2 Μαΐου - Δώστε τροφή στην ομορφιά!
Ξεκινάτε δίαιτα; Θέλετε αν ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής;
Φαίνονται ακατανόητες οι δίαιτες και οι οδηγίες τους; Διαβάστε 6 απλές συμβουλές που αν ακολουθήσουμε, εξασφαλίζουμε μια ισορροπημένη διατροφή... 
Μην παραλείπετε το πρωινό: Το πρώτο γεύμα της ημέρας παρέχει στο σώμα σας περισσότερη ενέργεια και περίπου το 50% των αναγκών σας σε βιταμίνες σε ημερήσια βάση.

Οι έρευνες δείχνουν ότι άτομα που δεν καταναλώνουν πρωινό, εμφανίζουν τάση για υπερφαγία νωρίς το απόγευμα, ενώ παράλληλα αυξάνουν το βάρος τους κατά τη διάρκεια των χρόνων.

Αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες: Προτιμήστε τρόφιμα ολικής άλεσης που να περιέχουν τουλάχιστον 3 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα, για παράδειγμα δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, εκτός του ότι έχουν μικρότερη θρεπτική αξία, έρευνες δείχνουν ότι προκαλούν έντονο αίσθημα πείνας.

Προσέξτε τις μερίδες: Το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια και το ίδιο θα συμβεί και στην περιφέρεια της μέσης σας εάν δεν προσέξετε!

Σερβίρετε προσεκτικά το φαγητό σας ή επιλέξτε μικρότερα σκεύη προκειμένου να περιορίσετε τις προσλαμβανόμενες θερμίδες.

Πέντε φρούτα και λαχανικά την ημέρα: Προσπαθήστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως.

Επιπλέον τα τρόφιμα με χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο, αυξάνουν τον κορεσμό λόγο των φυτικών ινών που περιέχουν και παράλληλα μας προστατεύουν από την απλή ίωση μέχρι και τον καρκίνο.

Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε ω-3 λιπαρά οξέα: Τα ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, οπότε περιορίζουν τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Εντοπίζονται στα παχιά ψάρια, όπως οι σαρδέλες ο τόνος, το σκουμπρί και ο σολομός και σε φυτικές πηγές όπως το σουσάμι.

Πίνετε άφθονο νερό: Στόχος τα 6-8 ποτήρια καθημερινά! Η κατανάλωση νερού συμβάλλει εκτός από τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στο σώμα, στη βελτίωση της μνήμης και στη συγκέντρωση, στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων αλλά και στη βελτίωση της δυσκοιλιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...