Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Οι Διασημότεροι Ιοί Υπολογιστών


Μπορεί οι ιοί των υπολογιστών να μην διακρίνονται για την φήμη τους και την μοναδικότητα τους αλλά σίγουρα διακρίνονται για την διάδοση τους από τα μέσα ενημέρωσης. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω τους οκτώ πιο διάσημους ιούς.
Η φήμη και οι συνέπειες από τις μολύνσεις δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που θα κάνουν έναν ιό διάσημο. Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί να συμβάλουν σε αυτό, όπως το βάρος που μπορεί να του δώσουν τα μέσα  ενημέρωσης όταν τον προβάλουν ως «είδηση» καθώς επίσης και το μάρκετινγκ κάποιας εταιρίας στο λανσάρισμα του εκάστοτε antivirus software.
Βάσει της εμπειρίας μου στους υπολογιστές έχω αντιμετωπίσει πολλά είδη μολύνσεων από ιούς με πιο καταστροφικές συνέπειες που όμως ποτέ δεν απόκτησαν την φήμη αυτών που θα σας παρουσιάσω σήμερα.
1. I LOVE YOU (2000) : Ένας από τους πιο ταχύτατα διαδεδομένους ιούς. O ιός I LOVE YOU μεταδίδεται μέσω ενός επισυναπτόμενου εκτελέσιμου αρχείου(exe) μέσα σε ένα e-mail που υποτίθεται ότι είναι κάποιο μήνυμα από κάποιο φίλο.
2. Code Red (2001) : Ο συγκεκριμένος ιός είχε ως στόχο διακομιστές (Servers) που έτρεχαν λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows.
3. Nimda (2001) : Το όνομα Nimda είναι ο αναγραμματισμός της λέξης admin. Ο συγκεκριμένος ιός μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως μέσω μετάδοσης του οποιοδήποτε τρόπο.
4. Mellisa (1999) : Αυτός ήταν ένας ιός που είχε ως στόχο τις μακροεντολές του MS Word. Μπορούσε να προσβάλει την λίστα επαφών του Outlook και να μεταδοθεί σε όλες τις επαφές του χρήστη.
5. Sasser (2004) Ο Sasser εκμεταλλεύονταν ένα κενό ασφαλείας σε δίκτυα υπολογιστών Windows και μπορούσε να προκαλέσει crash και επανεκκινήσεις μαζικά (φανταστείτε το χάος που μπορούσε να προκληθεί στα μεγάλα δίκτυα…)
6. The Morris Internet Worm (1988) Θεωρείται ο «πατέρας» των internet worms. Ήταν ο πρώτος ιός που μπορούσε να προσβάλει συστήματα Unix.
7. Blaster (2003) O blaster εκμεταλλευόταν ένα κενό ασφαλείας σε υπολογιστές με Windows λειτουργικό σύστημα. Το χαρακτηριστικό του ήταν ότι έκανε ορατή την παρουσία του με ένα μήνυμα Shutdown στην οθόνη του χρήστη.
8. Creeper(1971) Πιθανότατα ο πρώτος ιός που εμφανίστηκε ποτέ στους υπολογιστές. Στόχος του ήταν οι υπολογιστές του δικτύου ARPANET( ο πρόγονος του ίντερνετ)
Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον?
Πλέον το πεδίο δράσης των ιών έχει επεκταθεί τόσο που περιλαμβάνει εκτός από τους υπολογιστές , τα κινητά τηλέφωνα , τα android phones , τα tablet pc , τα gps , τα mp3 player ακόμα και συστήματα συναγερμών και γενικά ότι μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο. Καθώς το internet εξελίσσεται και η τεχνολογία των υπολογιστών γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας οι ιοί έχουν αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη διάδοση από ποτέ μέσω των νέων συσκευών.
http://siteseeing.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...