Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Εθνική: Τα νέα σχέδια για Finansbank


Την "έξυπνη" λύση της μείωσης των κεφαλαιακών της αναγκών, χωρίς όμως να χρειαστεί να απολέσει τον έλεγχο της Finansbank, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα

Οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής υπολογίστηκαν πρόσφατα από την Τράπεζα της Ελλάδος στα 9,75 δισ. ευρώ και αν αποκτήσει, όπως όλα δείχνουν, και τον έλεγχο της Eurobank θα ανέλθουν στα 15,58 δισ ευρώ. 

Πρόκειται για ποσό μαμούθ, που ενδέχεται μάλιστα να αυξηθεί περαιτέρω αν γίνει αποδεκτό το αίτημα της ΕΤΕ να επαναξεταστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες, με βάση το επικαιροποιημένο business plan, που πρέπει να καταθέσει τυπικά ως τον Ιούνιο. 

Για να μειωθεί το παραπάνω ποσό, και επομένως το βάρος που καλούνται να αναλάβουν οι φορολογούμενοι, μια και το συντριπτικό μέρος των κεφαλαίων θα καλυφθεί από το Τ.Χ.Σ., άνοιξε τη συζήτηση για πώληση του συνόλου των μετοχών που κατέχει η ΕΤΕ (94%+option για την απόκτηση του 5%) στη Finansbank. 

Αφορμή υπήρξε το ενδιαφέρον, με βάση ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, για τη Finansbank από την Emirates Bank και την Qatar National Bank (QNB), η οποία πάντως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του 75% της επίσης τουρκικής Alternatifbank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...