Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τα Android tablets θα ξεπεράσουν το iPad μέσα στη χρονιά

Τα Android tablets θα ξεπεράσουν το iPad μέσα στη χρονιά


Σημαντική θα είναι η αύξηση στις πωλήσεις των tablet με μικρή οθόνη

Είναι γνωστό πως οι πωλήσεις των tablets αυξάνονται συνεχώς, με τα μικρότερα σε μέγεθος μοντέλα, να έχουν τραβήξει τα βλέμματα των καταναλωτών. Η εταιρία ερευνών IDC (International Data Corporation), μάλιστα, προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στη διάθεση αυτών των συσκευών (shipments) μέσα στο 2013.

Σε πρόσφατη έρευνα της η IDC υποστηρίζει πως οι πωλήσεις των tablet θα αγγίξουν τα 190,9 εκατομμύρια κομμάτια μέσα στο έτος που διανύουμε, ξεπερνώντας τις προηγούμενες προβλέψεις της που έφταναν τα 172,4 εκατομμύρια.

Ο αναλυτής της IDC, Jitesh Ubrani δήλωσε πως «ένα στα δύο tablets που πουλήθηκαν μέσα στο τρέχον τρίμηνο είχαν οθόνη μικρότερη από 8 ίντσες. Όσον αφορά τη διάθεση των «μικρότερων» tablets περιμένουμε πως θα συνεχίσει την περαιτέρω αύξηση από το 2013 και μετά».

Ένα ακόμα σημαντικό στατιστικό στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα, είναι πως τα tablets με λειτουργικό Android θα φτάσουν στο 48,8% της συνολικής αγοράς μέσα στο 2013, τη στιγμή που το iPad προβλέπεται να υποχωρήσει στο 46% από το 51,3% που κατείχε το 2012, δίνοντας το προβάδισμα στο λειτουργικό της Google και σε αυτή την κατηγορία.

Η διαφοροποίηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς το πλήθος των προτάσεων που υπάρχουν στην αγορά για το Android, τι στιγμή που υπάρχουν μόλις δύο προτάσεις από την Apple (iPad και iPad mini).

Τέλος η IDC προβλέπει σημαντική άνοδο και των tablets με Windows 8, αφού από το 1% της αγοράς που κατείχε το 2012, προβλέπει πως θα φτάσει στο 2,8% μέσα στο 2013 και στο 7,4% μέχρι το 2017. 

Ο επικεφαλής των ερευνών Tom Mainelli σχολίασε πως «η απόφαση της Microsoft να κυκλοφορήσει δύο λειτουργικά συστήματα για tablets (Windows 8 και Windows RT) έχει αποδώσει μέχρι στιγμής φτωχά αποτελέσματα. Μακροπρόθεσμα, πιστεύουμε πως η Microsoft θα έχει καλύτερη τύχη αν επικεντρωθεί στα Windows 8».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...