Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Το μέλλον των τηλεοράσεων είναι ο διαχωρισμός της οθόνης

Το μέλλον των τηλεοράσεων είναι ο διαχωρισμός της οθόνης


Ταυτόχρονη θέαση δύο ή και περισσοτέρων προγραμμάτων

Οι τηλεοράσεις τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιάσει μία στασιμότητα στον τομέα της καινοτομίας. Βεβαίως υπάρχει εξέλιξη στην ποιότητα της εικόνας, με τις αναλύσεις να έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα που δεν υπάρχει ακόμα το αντίστοιχο υλικό για να τις αξιοποιήσει. Από την άλλη όμως, κάτι το εντελώς καινούριο, δεν έχει παρουσιαστεί, με τους κατασκευαστές απλά να βελτιώνουν τις ήδη υπάρχουσες λειτουργίες.

Αυτό άλλαξε τη στιγμή που παρουσιάστηκε η ιδέα διαχωρισμού της οθόνης για ταυτόχρονη θέση δύο ή και περισσοτέρων προγραμμάτων ταυτόχρονα. Φυσικά μία τέτοια δυνατότητα δεν είναι κάτι καινούριο, αφού το λεγόμενο split screen υπάρχει από την εποχή του Super Mario!

Ωστόσο, αυτό που είναι καινούριο, είναι η δυνατότητα για ταυτόχρονη θέαση χωρίς να χωρίζεται η οθόνη στη μέση (ή σε όποια άλλη αναλογία θελήσει κανείς). Πρόσφατα παρουσιάστηκαν κάποιες πρωτότυπες τηλεοράσεις από εταιρίες όπως η Sharp, η LG και η Samsung, που έχουν τη δυνατότητα dual-view χωρίς να χρειάζεται να γίνει ο διαχωρισμός της οθόνης.

Στην ουσία χρησιμοποιούν την τεχνολογία του 3D, που δίνει διαφορετικές πληροφορίες για το δεξί και το αριστερό μάτι ενός θεατή, χωρίζοντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την οθόνη σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Για να εκμεταλλευτεί κανείς αυτή τη δυνατότητα απαιτείται η χρήση ειδικών γυαλιών.

Επίσης, ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η ενδεχόμενη πρόταση της Apple στον χώρο των τηλεοράσεων, αφού μετά τις διάφορες δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από τον CEO, Tim Cook αλλά και άλλα στελέχη της εταιρίας, είμαστε αισιόδοξοι πως η AppleTV θα αλλάξει τόσο τα δεδομένα στον χώρο, όσο άλλαξε τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας το iPhone.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...