Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η σάουνα επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος

Η σάουνα επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος


Μειώνεται ο αριθμός των σπερματοζωαρίων

Ιταλοί ερευνητές προειδοποιούν ότι οι άντρες που συνηθίζουν να χαλαρώνουν σε ένα δωμάτιο σάουνας, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί να καταστρέφουν το σπέρμα τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, υγιείς άντρες που χρησιμοποιούν συχνά τη σάουνα παρουσιάσουν χαμηλότερο αριθμό σπεραματοζωαρίων, ενώ η ζημιά που προκαλείται διαρκεί αρκετούς μήνες.

Στη μελέτη συμμετείχαν 30ρηδες Φινλανδοί, η ποσότητα των σπερματοζωαρίων των οποίων είχε μετρηθεί ως φυσιολογική.
Όλοι τους έκαναν 15 λεπτά σάουνα δύο φορές την εβδομάδα επί τρεις μήνες, ενώ μετά από κάθε φορά εξεταζόταν η ποσότητα του σπέρματός τους.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η ποσότητα του σπέρματός τους ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο στο τέλος της μελέτης, ενώ οι αριθμοί των σπερματοζωαρίων τους επέστρεψαν στα φυσιολογικά επίπεδα έξι μήνες μετά.

Ο Dr Andrew Kramer, ουρολόγος στο πανεπιστήμιο του Maryland, ανέφερε στην ιστοσελίδα LiveScience, ότι η υψηλή θερμοκρασία επηρεάζει την παραγωγή του σπέρματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...