Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Πρωκτικό σεξ


Είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που απευθύνουν οι γυναίκες στον γιατρό τους. Άλλες πάλι δεν διανοούνται ούτε να το συζητήσουν. Ο γυναικολόγος Δρ. Ναούμ μας λύνει κάθε απορία σχετικά με το θέμα.
Η σχέση που χτίζει η γυναίκα με τον γυναικολόγο της είναι μία σχέση ζωής, οπότε κάθε απορία της, ακόμα και εάν πρόκειται για ένα τόσο λεπτό και προσωπικό θέμα δεν πρέπει να μένει αναπάντητη.

Το πρωκτικό σεξ, δεν ξεφεύγει κατά πολύ από τους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης που ισχύουν και για το κολπικό σεξ. Μπορεί λοιπόν να μην κινδυνεύετε από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αλλά δεν παύει να ελλοχεύει ο κίνδυνος των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Το πλέον σύνηθες πρόβλημα, που προκύπτει κυρίως από λάθος χειρισμό της σεξουαλικής διάθεσης εκείνη τη στιγμή, είναι οι βαριές ουρολοιμώξεις. Ο βασικότερος κανόνας του πρωκτικού σεξ είναι ότι όταν ξεκινήσει, θα πρέπει να τελειώσει εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχιστεί η επαφή με κολπικό σεξ, αφού έτσι μεταφέρονται τα μικρόβια του πρωκτού, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται μολύνσεις της ουρήθρας και του κόλπου.

Επίσης, το πρωκτικό σεξ χωρίς προφύλαξη επιφυλάσσει προβλήματα και για τον άνδρα καθώς τα μικρόβια του πρωκτού της γυναίκας μπορεί να του δημιουργήσουν ουρηθρίτιδα ή προστατίτιδα. Επιπλέον, η διείσδυση θα πρέπει πάντα να είναι προσεκτική, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού εάν γίνονται απότομες κινήσεις. Από τη στιγμή που το πρωκτικό σεξ είναι επιλογή και των δύο συντρόφων, τότε ο πόνος δεν έχει θέση στη σεξουαλική επαφή.

Άρα, εφόσον τηρούνται ευλαβικά οι συνθήκες υγιεινής και η χρήση του προφυλακτικού είναι προϋπόθεση για κάθε ανεξαιρέτως επαφή, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή φόβος κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ. Σε κάθε περίπτωση, στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο η ικανοποίηση της στιγμής, αλλά η συνετή αντιμετώπιση του σεξ γενικότερα, ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα που θα σας ταλαιπωρήσουν στο μέλλον.
Πρωκτικό σεξ
Το πρωκτικό σεξ όταν γίνεται χωρίς προφυλακτικό είναι από τις πιο επικίνδυνες επαφές για την μετάδοση του hiv αλλά και των άλλωνσεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτων. Ο βλεννογόνος του πρωκτού είναι αρκετά λεπτός με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύκολα αμυχές που μπορεί να γίνου είσοδοι κάποιου ιού στο σώμα μας. Εξάλλου ο βλεννογόνος του εντέρου είναι φτιαγμένος να έχει πολύ μεγάλη απορροφητικότητα για να απορροφά τις θρεπτικές ουσίες των τροφών, αλλά με τον ίδιο τρόπο μπορεί να απορροφήσει αίμα ή σπέρμα και τους ιούς που αυτά μπορεί να περιέχουν. Επειδή η βλέννα που εκκρίνει ο βλεννογόνος δεν είναι αρκετή για να βοηθήσει τη διείσδυση του πέους στον πρωκτό, μπορεί να δημιουργηθούν μικροτραυματισμοί και στο πέος. Για αυτό το λόγο ακόμα και αυτός που διεισδύει μπορεί να κινδυνεύσει από κάποια μόλυνση. 
Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς το πρωκτικό σεξ είναι τό προφυλακτικό και το υδατοδιαλυτό λιπαντικό.
Μερικοί άνθρωποι έχουν το αίσθημα ότι θέλουν να αφοδεύσουν όταν το πέος διεισδύει στον πρωκτό τους. Αυτό είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα γιατί ο σφικτήρας ανοίγει όπως στην  περίπτωση που αφοδεύουμε, με αποτέλεσμα να στέλνει το ανάλογο μήνυμα στονεγκέφαλο. Μην φοβάσαι δεν θα συμβεί τίποτα. Μετά από λίγο το συναίσθημα αυτό φεύγει και με τον καιρό θα μάθεις να το αγνοείς.
 
Άνθρωποι που δεν κάνουν συχνά πρωκτικό σεξ συνήθως πονάνε λίγο στην αρχή. Αν δώσεις λίγο χρόνο στον σφικτήρα σου να χαλαρώσει και να συνηθίσει την ύπαρξη του πέους, ο πόνος θα φύγει και θα δώσει σιγά-σιγά θέση στην ηδονή. Με το συχνό πρωκτικό σεξ ο έξω σφικτήρας χαλαρώνει ως ένα βαθμό, με αποτέλεσμα να οι διεισδύσεις να γίνονται πιο εύκολες. Πάντως σε καμία περίπτωση το πρωκτικό σεξ δεν προκαλεί ακράτεια.

Αν κατά τη διείσδυση υπάρξει τραυματισμός ή πόνος, ο σφικτήρας θα συσπαστεί αυτόματα και θα πρέπει να ξαναχαλαρώσει για να συνεχίσεις, αλλιώς το σεξ θα γίνει μια πολύ οδυνηρή υπόθεση. Αν γίνει διείσδυση χωρίς να έχει χαλαρώσει ο σφικτήρας, θα πονέσεις πολύ και  μπορεί να προκληθούν προβλήματα όπως ραγάδες κ.α.

Όταν εκσπερματώνεις ο σφικτήρας σου συσπάται. Ο σύντροφός σου θα πρέπει να τραβηχτεί από μέσα σου απαλά και όχι βίαια διαφορετικά θα πονέσεις ή μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί.

Καμιά φορά κατά τη διείσδυση μπορεί να δεις αίμα. Αυτό σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί κάποιος τραυματισμός. Αν το αίμα συνεχίζει και συνδέεται με πόνο, είναι καλύτερα να σταματήσεις αμέσως και να αναζητήσεις την βοήθεια κάποιου γιατρού. 
  • Καλό είναι να έχεις πλυθεί πριν το σεξ. Θα είσαι πιο άνετος, ενώ μειώνεις τον κίνδυνο να μεταδώσεις στο σύντροφο σου κάποιο μικρόβιο.
  • Μερικοί προτιμούν να κάνουν πρωκτικό ντους πριν το σεξ. 
  • Το προφυλακτικό μας προφυλάσσει και σε αυτή την περίπτωση.


Πηγή: http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου