Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Δημιουργία κοινού μετώπου των χωρών του Νότου θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημιουργία κοινού μετώπου των χωρών του Νότου θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ


Το νέο στοίχημα του Α. Τσίπρα

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει πλέον το εγχείρημα του Α. Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό διότι όσο η κατάσταση στην Ευρώπη περιπλέκεται τόσο δυναμώνουν στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας οι φωνές για απεγκλωβισμό από το ευρώ. 

Ενδεικτικές είναι οι εξελίξεις στο αδελφό ΑΚΕΛ με την ηγεσία του οποίου ο Α. Τσίπρας και τα ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου είναι σε ανοιχτή γραμμή. 

Ο Άνδρος Κυπριανού χθες όχι μόνο δεν απέκλεισε την περίπτωση η Κύπρος να βρεθεί, οικεία βουλήσει, εκτός ΟΝΕ, αλλά γνωστοποίησε μιλώντας στον 9,84 ότι έχουν προσκληθεί από το ΑΚΕΛ στο νησί οι Κ. Λαπαβίτσας και Χ. Φλάσμπεκ, προκειμένου να συμβάλλουν στη μελέτη και διαμόρφωση σχεδίου για την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ. 

Την ίδια ώρα κι όσο το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε όλο και πιο ρεαλιστική γραμμή δίνοντας σαφέστατο δείγμα γραφής για το τι μέλλει γενέσθαι, η μειοψηφία βάλει κατά της ηγεσίας και της γραμμής του αδιαπραγμάτευτου ευρώ. Με νωπή την τραγωδία της Κύπρου η έλευση την ερχόμενη Κυριακή της τρόικας θα λειτουργήσει σα λάδι στη φωτιά. 

Απέναντι σε όλα αυτά ο Α. Τσίπρας και οι συνεργάτες του γνωρίζουν ένα πράγμα. Ότι η χώρα μας είναι αδύνατον να καταφέρει μόνη της να απεγκλωβιστεί από την τρόικα και τα μνημόνια χωρίς να θέσει εν αμφιβόλω τη συμμετοχή της στην ΟΝΕ και στην ίδια την Ε.Ε. 

Για αυτό και θα παίξει το τελευταίο της χαρτί που δεν είναι άλλο από την προσπάθεια δημιουργίας κοινού μετώπου, κυρίως των χωρών του νότου απέναντι στις ασκούμενες πολιτικές. 

Το θέμα συζητήθηκε χθες στην τετράωρη σύσκεψη - συνάντηση με το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το προσεχές διάστημα θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση μιας πανευρωπαϊκής κινητοποίησης. 

Το σίγουρο είναι ότι για τον Α. Τσίπρα και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος η λύση μπορεί να έρθει μόνο από την Ευρώπη και μόνο με την αρωγή των υπολοίπων κρατών, μελών, τουλάχιστον του νότου, η χώρα μας θα καταφέρει να απεγκλωβιστεί από τα μνημόνια χωρίς να διακινδυνεύσει τη συμμετοχή της στην ΟΝΕ. 

Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος όπου αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η ημερομηνία διεξαγωγής της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής (6 με 7 Απριλίου) που θα αποφασίσει για τυη διεξαγωγή του Ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...