Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Υπολογιστή «τσέπης» ετοιμάζει η Dell


Ονομάζεται Ophelia και έχει λειτουργικό σύστημα Android Jelly Bean

Η Dell εργάζεται για τη δημιουργία ενός νέου πρότζεκτ που ονομάζεται Ophelia, όπως αποκάλυψε το CNET. Πόκειται για έναν υπολογιστή σε μέγεθος USB stick, που ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα Android και μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε οθόνη υπολογιστή ή τηλεόρασης (με την προϋπόθεση ότι είναι εξοπλισμένη με ένα βύσμα HDMI, φυσικά).

Η συσκευή επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα αρχεία τους, καθώς επιτρέπει και την απομακρυσμένη πρόσβαση σε άλλους υπολογιστές αλλά και το κατάστημα του Google Play, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών, ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Φυσικά, αν έχετε σύνδεση με μια τηλεόραση και όχι σε κάποιον υπολογιστή, θα πρέπει ο χρήστης να έχει μαζί του και ένα Bluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι ώστε να μπορεί να χειριστεί τη συσκευή.

Ο νέος αυτός υπολογιστής διαθέτει 8GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί μέσω της microSD υποδοχής που διαθέτει. Ωστόσο, μία πολύ βολική λύση είναι αυτή του PocketCloud που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα αρχεία που έχετε αποθηκευμένα στον υπολογιστή στο σπίτι σας, χωρίς έτσι να «γεμίζετε» την εσωτερική μνήμη του stick. 

Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα να «ανεβάσετε» και να «κατεβάσετε» αρχεία στον υπολογιστή του σπιτιού σας.
Το πρότζεκτ Ophelia θα διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Cortex A9 με χρονισμό στα 1,6GHz ενώ θα χρησιμοποιεί την έκδοση 4.1.2 Android Jelly Bean. Το κόστος της συσκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...