Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τα email δείχνουν εμπλοκή της ΕΥΠ στη λίστα Λαγκάρντ



 Τα email δείχνουν εμπλοκή της ΕΥΠ στη λίστα Λαγκάρντ


Αποκαλυπτική η ηλεκτρονική αλληλογραφία Παπακωνσταντίνου-Διώτη

Την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.

Πρόκειται για email που φέρονται να ανταλλάσσονται στις 7 Ιουλίου του 2011, δηλαδή μία ημέρα πριν – κατά τη δική του δήλωση – ο κ. Διώτης αντιγράψει το usb και περίπου ένα μήνα από τότε που ο κ. Παπακωνσταντίνου έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά η ηλεκτρονική τους αλληλογραφία: 

Παπακωνσταντίνου : «Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;»

Διώτης : «Ναι το έλαβα, αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σε αυτό. Ήδη έχουμε συζητήσεις με τον Κώστα για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία.»

Παπακωνσταντίνου: «Ποιόν Κώστα;»

Διώτης: «Τον Κώστα Μπίκα. Ξέρω ότι μιλήσατε και ότι μίλησε και με τον πρωθυπουργό. Αύριο θα δω τον Κώστα».

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, ο οποίος φαίνεται να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Από την αλληλογραφία προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...