Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Υψηλό πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Microsoft


Θέματα ανταγωνιστικότητας στην επιλογή των browsers το πρόβλημα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλή με πολύ υψηλό πρόστιμο τη Microsoft για θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητας σχετικά με την παροχή περισσότερων επιλογών πλοηγών του Internet, στο λειτουργικό της σύστημα.

Μάλιστα, η υπόθεση είχε ξεκινήσει από το 2009, με τη Microsoft τότε να δίνει την υπόσχεση πως θα συμμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, ώστε να αποφύγει την καταβολή του προστίμου, που ανερχόταν στο 10% του συνολικού της τζίρου!

Όμως η εταιρία δεν κατάφερε να συμμορφωθεί και στην έκδοση Windows 7 Service Pack 1, απέτυχε να παρέχει στους καταναλωτές εναλλακτικές λύσεις για την πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Το γεγονός αυτό συνέβη από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι τον Ιούλιο του 2012, με τη Microsoft να υποστηρίζει πως πρόκειται για τεχνικό σφάλμα.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ιστορία, είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση στα bonus του Balmer (CEO της εταιρίας), με αιτιολογία την αδυναμία του τμήματος των Windows να συμμορφωθούν με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πλέον η Microsoft καλείται να αντιμετωπίσει πρόστιμο που ίσως να είναι και υψηλότερο από το αρχικό 10%, αφού είναι η δεύτερη φορά που η αμερικανική εταιρία παρακούει τις εντολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...