Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η Samsung «καίει» τα Windows 8

Η Samsung «καίει» τα Windows 8


Μία ακόμα αρνητική κριτική στο νέο λειτουργικό της Microsoft

Τα άσχημα νέα συνεχίζονται για το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft,Windows 8. Μετά τα πολύ χαμηλά ποσοστά απορρόφησης τους από την αγορά, τώρα έρχεται και η αρνητική κριτική από πλευράς Samsung για δώσει ένα ακόμα χτύπημα στη νέα πλατφόρμα.

Ο πρόεδρος του τμήματος καρτών μνήμης της Samsung, Jun Dong-soo, είχε πολλά αρνητικά σχόλια για τη Microsoft και τα Windows 8, σε μία συνάντηση με δημοσιογράφους.

Ο Dong-soo ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας το προφανές, ότι δηλαδή «η παγκόσμια βιομηχανία των ηλεκτρονικών υπολογιστών συνεχώς συρρικνώνεται, ακόμα και μετά την κυκλοφορία των Windows 8», σύμφωνα με τους Times της Κορέας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «το σύστημα των Windows 8 δεν είναι καλύτερο από την προηγούμενη πλατφόρμα των Windows Vista». Μία πλατφόρμα που χαρακτηρίστηκε ως η η μεγαλύτερη αποτυχία της Microsoft, δείχνοντας τη χαμηλή εκτίμηση της Samsung στο νέο σύστημα.

«Με τα Windows Surface tablet η Microsoft συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη χαμηλή ζήτηση, με την εταιρία να αποτυγχάνει να κυκλοφορήσει τα πιο λεπτά ultrabooks που είχε ανακοινώσει, γεγονός που πιστεύω οφείλεται στη νέα πλατφόρμα», πρόσθεσε ο Dong-soo.

Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι ότι η αγορά των PC συρρικνώνεται, καθώς οι χρήστες αγοράζουν smartphones και tablets αντί των νέων υπολογιστών. 

Είναι δεδομένο πως τα smartphones και τα tablets δε μπορούν να αντικαταστήσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά είναι αρκετά καλά «υποκατάστατα», αναιρώντας την ανάγκη για άμεση αγορά PC, ειδικά για χρήστες που χρησιμοποιούν τους υπολογιστές για πολύ βασικές εργασίες.

Η ουσία είναι πως τέτοιες δηλώσεις, ερχόμενες από τη Samsung, είναι ιδιαίτερα επιζήμιες. Η Samsung έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία αυτοκρατορία βασιζόμενη στο Android για smartphones. 

Αν συνεχίσει να βλέπει μικρή επιτυχία με το λογισμικό της Microsoft, στο μέλλον ίσως να αλλάξει πορεία, ρίχνοντας όλο το βάρος στο λογισμικό της Google, τόσο για τα tablets της όσο και για τους φορητούς υπολογιστές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...