Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Παντρεύομαι! Τα 10 βήματα πριν το γάμο(ΜΕΡΟΣ Α & Β )

Παντρεύομαι! Τα 10 βήματα πριν το γάμο(ΜΕΡΟΣ Α)


6 μήνες-12 μήνες πριν το γάμο

Aγαπητή μου φίλη, ήρθε η ώρα να ντυθείς νυφούλα. Η στιγμή που ίσως ονειρευόσουν από μικρή να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας… έφτασε !
Μην αγχώνεσαι, εμείς είμαστε εδώ. Το σημαντικό είναι να βρεις τον πρίγκιπά των ονείρων σου και εμείς θα σε βοηθήσουμε να κάνεις την οργάνωση του γάμου σου… παιχνίδι.
…για αρχή ακολούθησε τα 10 παρακάτω βήματα

1. Όρισε με το έτερον σου ήμισυ ημερομηνία γάμου και ξεκινήστε με τον προγραμματισμό του. Πρώτα ανακοινώστε στην οικογένεια σας το χαρμόσυνο γεγονός και στη συνέχεια δημιουργήστε ένα οργανόγραμμα που θα περιέχει όλες τις λεπτομέρειες του γάμου σας. Θυμηθείτε με θα σας είναι απαραίτητο για να μη πελαγώσετε στη πορεία.

 1. organogramma
2. Ήρθε η ώρα να ορίσετε το budget σας. Καθορίστε με το μελλοντικό σας σύζυγο πόσα έχετε διαθέσιμα να ξοδέψετε για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Πάρτε ένα μεγάλο φάκελο στον οποίο θα έχετε ένα αναλυτικό κατάλογο των εξόδων του γάμου και θα συγκεντρώνετε όλες τις αποδείξεις. Μην ξεχνάτε να σημειώνετε τις προκαταβολές που έχετε δώσει για να ξέρετε τι σας γίνεται… Η συμβουλή μου θα ήταν να κρατήσετε κάποια χρήματα στην άκρη για τα έξοδα της τελευταίας στιγμής.

 2. Shmeiomatario gia prokalavoles
3. Επιλέξτε σε ποια εκκλησία θέλετε να τελεστεί το μυστήριο και σε ποιο χώρο η δεξίωση και κλείστε τα αφού είναι διαθέσιμη η ημερομηνία που θέλετε. Αν η δεξίωση δε γίνει στον ίδιο χώρο με το γάμο φροντίστε να πραγματοποιηθεί σε μέρος που δεν θα απέχει πολύ από την εκκλησία για να μη ταλαιπωρηθείτε ούτε εσείς αλλά ούτε και οι καλεσμένοι σας. Αν έχετε επιλέξει η δεξίωση να γίνει σε εξωτερικό χώρο δείτε το δελτίο καιρού μια εβδομάδα πριν για τυχόν απρόοπτα.. δε θα θέλατε μια βροχή να χαλάσει τη βραδιά των ονείρων σας και να σας κλείσει σε…4 τοίχους!

 3. telestei mustirio
4. Συγκεντρώστε όλα τα δικαιολογητικά του γάμου, μην το αφήσετε για τελευταία στιγμή. Θα χρειαστείτε πιστοποιητικό γέννησης & αγαμίας, δημοσίευση σε εφημερίδα με τα στοιχεία σας, όπως επίσης και σχετικό παράβολο από την εφορία έτσι ώστε ο εφημέριος της ενορίας που θα τελέσει το μυστήριο να φροντίσει για την έκδοση των αδειών. Για την έκδοση είναι απαραίτητη η παρουσία δύο ενηλίκων μαρτύρων με τις ταυτότητες τους(δεν πρέπει να έχουν πρώτου βαθμού συγγενική σχέση μαζί σας). Στη συνέχεια θα χρειαστεί να πάτε στην αρχιεπισκοπή (όπου θα πληρώσετε ένα ακόμα παράβολο) για να παραλάβετε την άδεια σας, μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τις αστυνομικές σας ταυτότητες. Η άδεια ισχύει για 6 μήνες.
5. Αποφασίστε πόσους καλεσμένους περίπου θέλετε να έχετε και ξεκινήστε να φτιάχνετε τη λίστα. Ο αριθμός των καλεσμένων θα σας ζητηθεί από το χώρο που θα γίνει η δεξίωση συνοδευόμενος από μια προκαταβολή έτσι ώστε να δεσμεύσουν την ημερομηνία που έχετε επιλέξει. Για να αποφύγετε παρεξηγήσεις ρωτήστε τους γονείς σας ποιους έχουν επιλέξει να καλέσουν. Αν έχετε καλεσμένους από το εξωτερικό ενημερώστε τους εγκαίρως και κάντε μια έρευνα για προσιτά ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στο χώρο της δεξίωσης.
6. Αν θέλετε ο γάμο σας να ξεχωρίσει επιλέξτε ένα θέμα π.χ. το αγαπημένο σας χρώμα και οργανώστε τα όλα από το στολισμό μέχρι τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες με βάση το… θέμα αυτό. Είναι μία τάση που έχει ξεκινήσει από το εξωτερικό και έχει μεγάλη απήχηση πλέον και στη χώρα μας.
7. Διαλέξτε το σωστό νυφικό. Είναι σημαντικό το νυφικό σου να ' ναι όπως το' χεις ονειρευτεί. Θα πρέπει να ταιριάζει στην προσωπικότητα, στο στυλ σου και στο σωματότυπο σου. Απέφυγε τις υπερβολές. Μόλις το επιλέξεις θα πρέπει να το συνδυάσεις με τα κατάλληλα παπούτσια και τα ανάλογα αξεσουάρ. Στη συνέχεια κλείσε ραντεβού με τον κομμωτή σου και το make up artist της επιλογής σου για να σου κάνουν δοκιμαστικό πριν τη μεγάλη μέρα. Για τους άντρες το γαμπριάτικο κοστούμι είναι μια εύκολη υπόθεση! Μην ξεχνάτε ότι η νύφη είναι το επίκεντρο και για αυτό η επιλογή του νυφικού είναι μια δύσκολη υπόθεση αλλά και συνάμα μαγική!

 7. nifiko vicki
8. Επιλέξτε τα προσκλητήρια. Είναι η πρώτη εντύπωση που δίνεται στους καλεσμένους σας γι' αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη γραμματοσειρά, το σωστό είδος και χρώμα χαρτιού & τη σωστή ποιότητα του φακέλου. Οι εποχές είναι δύσκολες αλλά υπάρχουν και οικονομικά προσκλητήρια που αν το ψάξετε θα τα λατρέψετε…Τα τελευταία χρόνια πάντως η βασική αρχή είναι να ταιριάζουν με το ύφος του γάμου.

 8. Prosklitiria
9. Ήρθε η ώρα να διαλέξεις το ανθοπωλείο που θα αναλάβει το στολισμό, το φωτογράφο και τον οπερατέρ για τη βιντεοσκόπηση του γάμου σου. Προκειμένου να διαλέξεις τον κατάλληλο στολισμό θα πρέπει πρώτα να έχεις επιλέξει το θέμα που ταιριάζει σε εσένα και στο μέλλοντα σύζυγο σου με βάση πάντα την αισθητική σας.
 9. anthopoleio
10.Αν δεν έχετε ήδη επιλέξει βέρες πρέπει να αρχίσετε να ρίχνετε μια ματιά στα κοσμηματοπωλεία. Τη βέρα τη φοράμε κάθε μέρα οπότε πρέπει να είναι διαχρονική και καλής ποιότητας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε βάρα-φαρμάκι. Η επιλογή του πάχους της βέρας καλό θα είναι να είναι αντίστοιχη του πάχους των δαχτύλων σου και να μην είναι πολύ διακοσμημένη για να μη σε δυσκολεύει στις καθημερινές σου υποχρεώσεις.
10. Beres

πηγή:lifezone.gr

6 μήνες- 1 μήνα πριν το γάμο
1. Ήρθε η ώρα να επιλέξετε τον κουμπάρο. Είναι σημαντικό ο κουμπάρος ή η κουμπάρα σας, εκτός από στενός φίλος ή συγγενής, να είναι και άτομο στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε όταν θα έχετε…πελαγώσει! (σημ: δεν είναι λίγες οι φορές που ο κουμπάρος έχει ξεχάσει τις βέρες σπίτι).
Στις υποχρεώσεις του κουμπάρου περιλαμβάνονται τα έξοδα της εκκλησίας, η αγορά των λαμπάδων, τα στέφανα του γάμου, το δώρο προς τους νεόνυμφους, τα αξεσουάρ της νύφης (πέπλο, γάντια) τα οποία επιλέγει η νύφη και πληρώνει ο κουμπάρος και ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες συμμετέχει στα έξοδα του στολισμού. Οι υποχρεώσεις του πάντα αναλογούν με την οικονομική του κατάσταση γι’ αυτό καλό είναι να γίνεται μία συζήτηση από πριν. Το ζευγάρι οφείλει να του κάνει ένα αξιόλογο δώρο, ενώ ο κουμπάρος δικαιούται να καλέσει κι εκείνος άτομα στο γάμο και στη δεξίωση.
1. koumpara vicky

Είναι σημαντικό να φανεί άξιος των περιστάσεων… είναι αυτός που θα οδηγήσει τη νύφη στην εκκλησία και στη συνέχεια ο πατέρας στα χέρια του γαμπρού. Αν δεν έχει μεταφορικό μέσο θα πρέπει να δανειστεί και να το στολίσει αναλόγως.
Στις αρμοδιότητες του κουμπάρου είναι και γνωστό σε όλους μας bachelor που πλέον σήμερα έχει περιοριστεί ή αφανιστεί λόγω οικονομικής κρίσης. Τα στριπτιζάδικα πλέον σήμερα έχουν ξεπεραστεί και τα βλέπουμε κυρίως στις ταινίες γι’ αυτό αποφύγετε αυτό το κλισέ για να μην έχετε προβλήματα με τη μέλλουσα γυναίκα σας!
2. Αν επιλέξετε στο γάμο σας να έχετε παράνυφες ή παρανυφάκια καλό θα ήταν να συναντηθείτε μαζί τους για να αποφασίσετε πως θα είναι τα παρανυφικά τους. Πρέπει να ταιριάζουν στο ύφος του γάμου έτσι ώστε να υπάρχει ομοιόμορφη εικόνα στο γάμο σας. Στο εξωτερικό είθισται να έχουν ένα μικρό αγοράκι που κουβαλάει τις βέρες και ένα μικρό κοριτσάκι που σκορπίζει τα ροδοπέταλα. Θα μπορούσατε ακόμη να αναθέσετε κάποιες από τις αρμοδιότητές σας στις παράνυφες για να ξελαφρώσετε κι εσείς λιγάκι την ημέρα του γάμου σας.
3. Αν θέλετε να είστε στυλάκι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε διατροφή και γυμναστήριο ή περπάτημα. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε παρέα με το μελλοντικό σας σύζυγο. Πρέπει να προσέξετε είναι να μην έχετε αυξομειώσεις στο βάρος σας μετά την πρόβα νυφικού γιατί υπάρχει κίνδυνος να μη σας μπαίνει το νυφικό τη μεγάλη μέρα. Συμβουλή μας είναι να… ράψετε λίγο το στοματάκι σας (χωρίς υπερβολές βέβαια) και να κλείσετε την τελευταία πρόβα νυφικού 10-15 μέρες πριν το γάμο για τυχόν απρόοπτα. Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε λεύκανση δοντιών και καθαρισμό είναι η κατάλληλη περίοδος για ένα λαμπερό χαμόγελο στην πιο λαμπερή σας ημέρα. Αν θέλετε ωστόσο να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας κάντε το τουλάχιστον ένα μήνα πριν το γάμο. Στην περίπτωση που δε σας αρέσει το αποτέλεσμα θα έχετε αρκετό χρόνο να το διορθώσετε.
3. peripoiisi

4. Στην πρόβα νυφικού που θα κάνεις να έχεις στο μυαλό σου ότι το νυφικό πρέπει να ταιριάζει στο σωματότυπό σου και να καλύπτει τις όποιες ατέλειές σου. Μην πάρεις μαζί σου πολλά άτομα γιατί μπορεί να μπερδευτείς, πάρε κάποιον που εμπιστεύεσαι το γούστο του (εκτός του γαμπρού φυσικά). Θα σε συμβούλευα να είσαι περιποιημένη για να έχεις μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να φοράς μπεζ στράπλες σουτιέν γιατί τα νυφικά δε δείχνουν ιδιαίτερα κολακευτικά όταν ξεχωρίζουν οι τιράντες. Μπορεί εσύ να είσαι η σταρ της μεγάλης μέρας, αλλά θα πρέπει να φροντίσεις ο μελλοντικός σου σύζυγός να κάνει και αυτός πρόβα γαμπριάτικου. Πρόσεχε ωστόσο μέχρι το γάμο να μην… το ρίξει στα σουβλάκια γιατί το γαμπριάτικο του θα μοιάζει με παιδικό κοστούμι!
5. Έφτασε η ώρα να ξεκινήσετε να στέλνετε τα προσκλητήρια. Είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί συγκέντρωση. Καλό θα ήταν να τα στείλετε 8 περίπου βδομάδες πριν το γάμο έτσι ώστε να σας απαντήσουν εγκαίρως οι καλεσμένοι σας. Πριν τα στείλετε πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι έχουν γραφτεί σωστά. Καλό θα ήταν να σημειώνετε σε ποιους έχετε στείλει πρόσκληση και να φτιάξετε μία λίστα με αυτούς που σας έχουν απαντήσει θετικά και μία με αυτούς που σας έχουν απαντήσει αρνητικά.

6. Μόλις λάβετε απάντηση  πρέπει να ξεκινήσετε να φτιάχνετε το πλάνο των τραπεζιών δεξίωσης. Ο υπεύθυνος του χώρου της δεξίωσης θα σας δώσει κάτοψη του χώρου όπου θα φαίνεται η διάταξη των τραπεζιών όπως επίσης και πόσα άτομα χωράνε. Προσοχή, μη βάλετε άτομα στο ίδιο τραπέζι που έχουν διαφορές μεταξύ τους και μη χωρίσετε ζευγάρια ή εν δυνάμει ζευγάρια (δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλούς γάμους γίνονται τα καλύτερα συνοικέσια). Ιδανικό θα ήταν να τους τοποθετήσετε σε γκρουπ που να έχουν κοινά ενδιαφέροντα μεταξύ τους και ταιριάζουν ηλικιακά. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε αν κάποιοι καλεσμένοι σας έχουν σκοπό να φέρουν και τα παιδιά τους μαζί. Αν μαζευτούν αρκετά παιδιά άνω των 10 ετών μπορείτε να τα βάλετε όλα μαζί σε μία ροτόντα.
6. rotontes apo alexia

7. Βασικό ρόλο στο στολισμό παίζει η εποχή που έχετε επιλέξει να κάνετε το γάμο σας και στη συνέχεια το θέμα που θέλετε να έχει, όπως επίσης και το μέρος που θα πραγματοποιηθεί ο γάμος. Διαφορετικό στολισμό θα έχετε αν κάνετε το γάμο σας το καλοκαίρι στην παραλία και διαφορετικό αν το κάνετε το χειμώνα στο βουνό.

 γάμος-βάπτιση byalexia.eu
Δημοφιλέστερος στολισμός γάμου για το 2013 είναι σύνθεση φυσικών υλικών ή σε φυσικά χρώματα. Μπορείτε να επιλέξετε υφάσματα όπως δαντέλες , λινάτσες και λινά στο χρώμα της άμμου σε συνδυασμό με φυσικά υλικά και θα έχετε έναν ιδιαίτερο στολισμό.. Αυτή η επιλογή βέβαια την προτείνουμε για τους καλοκαιρινούς γάμους. Για τους γάμους που έχουν προγραμματιστεί είτε χειμερινούς μήνες είτε σε βουνό οι προτάσεις του 2013 είναι σε αποχρώσεις του καφέ, χρυσό και μπορντό. 

8. Το τραγούδι του γάμου σας θα πρέπει να σας εκφράζει και να σας αντιπροσωπεύει ως ζευγάρι. Πολλές φορές το τραγούδι αυτό έχει συνδεθεί με την πρώτη μέρα γνωριμίας του ζευγαριού ή με κάποια σημαντική στιγμή. Καλό θα ήταν να μη διαλέξετε κάτι ιδιαίτερα υποτονικό για να μη ξεκινήσουν οι καλεσμένοι σας να φεύγουν (λέμε τώρα…). Σημαντικό είναι να έχετε κάνει από πριν ένα ραντεβού με τον Dj και να τον ενημερώσετε για τα γούστα σας αλλά και τι πιστεύετε ότι θα άρεσε στους καλεσμένους σας να ακούσουν κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Ένας σωστός επαγγελματίας θα έχει και τις δικές του προτάσεις. Για να σας βοηθήσουμε σας προτείνουμε 6 διαχρονικά τραγούδια γάμου :

     · Unforgetable - Frank Sinatra , (αυτό διάλεξα στο δικό μου γάμο)
     . When a man loves a woman - Michael Bolton
     . She - Elvis Costello
     . Endless love - Diana Ross & Lionel Richie
     . Ποιος να συγκριθεί μαζί σου - Πάριος


9. Το Μενού της δεξίωσης και η τούρτα γάμου σχολιάζονται συχνά από τους καλεσμένους γι' αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Παίζει σημαντικό ρόλο ο χώρος (βουνό, θάλασσα) και ο τύπος της δεξίωσης (αν θα έχετε μπουφέ ή καθιστό δείπνο). Το μενού επηρεάζει άμεσα το προϋπολογισμό του γάμου σας και καλό θα ήταν να το έχετε γραπτώς και να το δοκιμάσετε λίγες ημέρες πριν από το γάμο. Αποφύγετε τα γλυκόξινα και τα πολύ πικάντικα φαγητά γιατί μπορεί να μην το εκτιμήσουν ορισμένοι καλεσμένοι σας και τα παιδιά.
9. tourta

10. Αν έχετε επιλέξει να πάτε μήνα του μέλιτος στο εξωτερικό τσεκάρετε ότι το διαβατήριο σας και η βίζα σας είναι ακόμα σε ισχύ για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως τελευταία στιγμή. Αν σκέφτεστε να πάτε μήνα του μέλιτος, αλλά δεν έχετε αποφασίσει που, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να το ψάχνετε από τώρα για να πετύχετε ακόμα πιο προνομιακές τιμές. Ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί στην Ευρώπη είναι το ερωτικό Παρίσι και η ρομαντική Βενετία, ενώ αν θέλετε να διαλέξετε έναν πιο κοντινό προορισμό θα σας προτείναμε Ρόδο ή Σαντορίνη (έχει ψηφιστεί το πιο όμορφο νησί της Ευρώπης και το 5ο καλύτερο του κόσμου). Ο μήνας του μέλιτος ωστόσο είναι κάτι πολύ προσωπικό και τα γούστα διαφέρουν από ζευγάρι σε ζευγάρι… 
πηγή: lifezone.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου