Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Πέντε εκατ. λίρες επιπλέον θα λάβει η βασίλισσα Ελισάβετ για το 2013

Πέντε εκατ. λίρες επιπλέον θα λάβει η βασίλισσα Ελισάβετ για το 2013


Την ώρα που οι χώρες του νότου βρίσκονται αντιμέτωπες με τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχουν αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, η βασίλισσα της Αγγλίας παίρνει αύξηση μισθού και μάλιστα κατά 5 εκατ. στερλίνες.
Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Guardian η χορηγία προς τη βασίλισσα Ελισάβετ καλύπτουν τα έξοδα παραστάσεως και για τη συντήρηση του βασιλικού οίκου. Την ίδια ώρα οι μισθοί των υπαλλήλων του παλατιού έχουν «παγώσει» εδώ και αρκετά χρόνια.  
Αναλυτικά το ποσό για το οικονομικό έτος 2013-14 (που άρχισε την 1η Απριλίου) θα ανέλθει σε 36,1 εκατομμύρια λίρες έναντι 31 εκατομμυρίων που ήταν το προηγούμενο έτος
Από το 2013 ισχύει ένα νέο, απλούστερο σύστημα υπολογισμού. Σύμφωνα με αυτό η χορηγία υπολογίζεται στο 15% των προ δύο ετών εσόδων του βασιλικού οίκου. Για το 2011-12 τα έσοδα του οίκου ήταν 240,2 εκατομμύρια λίρες και άρα το μερίδιο είναι περίπου 36 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...