Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σήμερα έχει πανσέληνο και την πρώτη έκλειψη του 2013 !

eclipse


Σήμερα έχει πανσέληνο, που θα συνοδευτεί από μια μερική έκλειψη σελήνης η οποία θα είναι ορατή  και στην Ελλάδα!
Η έκλειψη σελήνης σήμερα είναι η πρώτη για το 2013, θα συμβεί με μερική κάλυψη του σεληνιακού δίσκου από τη Γη και είναι μικρής διάρκειας καθώς θα διαρκέσει μόνο 27 λεπτά.
Η μερική έκλειψη θα είναι ορατή σε περιοχές της  Ευρώπης όπως και στην Ελλάδα, της Αφρικής, της Κεντρικής Ασίας και της Δυτικής Αυστραλίας, αλλά με τη βοήθεια τηλεσκόπιου.
Από τη χώρα μας η έναρξη έκλειψης παρασκιάς θα γίνει στις 21.03 και η έναρξη μερικής έκλειψης  στις 22.54 με αποκορύφωμα στις 23.07. Το τέλος της έκλειψης θα γίνει στις 23.21.
Αν και η μερική έκλειψη δεν είναι τόσο εντυπωσιακή και αντιληπτή όσο η ολική, είναι ένα φυσικό φαινόμενο με την ευθυγράμμιση τριών ουράνιων σωμάτων ήλιου,γης, σελήνης που  αξίζει να παρακολουθήσουμε αν έχουμε τη δυνατότητα.
Πηγή:rodosreport.gr


Πηγή: Σήμερα έχει πανσέληνο και την πρώτη έκλειψη του 2013 ! | rodosreport.gr - Ενημέρωση για την Ρόδο και όχι μόνο. Θα παραμείνεις απλός αναγνώστης; 
Follow us: Rodosreport on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...