Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Αξιολόγηση εξπρές για 50.000 δημοσίους υπαλλήλους


Αξιολόγηση εξπρές για 50.000 δημοσίους υπαλλήλους
Με το κλείσιμο δέκα οργανισμών και την απόλυση όσων απασχολούν αρχίζει αμέσως η υλοποίηση του σχεδίου για την απομάκρυνση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013. Με ταχύτατους ρυθμούς θα προχωρήσει η γενικότερη διαδικασία της αξιολόγησης.

Με διαδικασίες-εξπρές θα αξιολογηθούν οι 50.000 υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αφού, όπως ανακοίνωσε χθες ο Α. Μανιτάκης στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ με τους οποίους συναντήθηκε, οι οργανισμοί του Δημοσίου θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 15.000 απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2014.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, περιλαμβάνει αρχικά το κλείσιμο 10 φορέων ιδιωτικού δικαίου και την απόλυση των εργαζομένων που απασχολούν μέχρι τα τέλη Μαΐου ως δείγμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Το πρώτο κύμα των απολύσεων αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του έτους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων για το 2013.

Στο μικροσκόπιο των διευθύνσεων προσωπικού των οργανισμών του Δημοσίου θα μπουν όλοι οι προσωπικοί φάκελοι για την αποτίμηση των προσόντων τους όπου θα πιστοποιηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αφορούν πτυχία, σεμινάρια και τίτλους ξένων γλωσσών.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...