Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η τέχνη συναντά την τεχνολογία

Η τέχνη συναντά την τεχνολογία


Έκθεση με συνθέσεις από φωτογραφίες του Google Maps

Ο καλλιτέχνης David Thomas Smith, παρουσιάζει την έκθεση με όνομα Anthropocene στην γκαλερί The Copper House. Πρόκειται, για εικόνες που δημιούργησε ο Smith, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από το Google Maps και μοτίβα περσικών χαλιών.

Η περιγραφή της γκαλερί τονίζει πως «το Cooper House είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη φωτογραφίας David Thomas Smith. Το Anthropocene εξετάζει τις μορφές που έχουν πάρει τα τοπία από τις δραστηριότητες της ανθρωπότητας».

«Ο Smith έχει δημιουργήσει αυτές τις εικόνες με μία μοναδική και πρωτοποριακή τεχνική. Κάθε εικόνα είναι αποτέλεσμα της σύνθεσης χιλιάδων μικρογραφιών που έχουν ληφθεί από το Google Maps, και οι οποίες στη συνέχεια έχουν επεξεργαστεί κομμάτι-κομμάτι με το Photoshop, ώστε να παραχθούν αυτές οι απίστευτα λεπτομερείς εικόνες».

«Το έργο αξιοποιεί τα σχέδια και τα μοτίβα που χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές περσικών χαλιών και ειδικότερα αυτών του Αφγανιστάν που χρησιμοποιούν τα χαλιά για να καταγράψουν τις εμπειρίες τους από τις κυριολεκτικά ζωντανές εικόνες της εμπόλεμης κατάστασης που τους περιβάλλει».

«Τα έργα παρουσιάζουν τη σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και το νέο, στην πραγματικότητα και τη φαντασία και μας προκαλεί να προβληματιστούμε σχετικά με την παγκόσμια τάξη των πραγμάτων».

Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση...
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...