Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Με άρωμα... Ιταλίας

Με άρωμα... Ιταλίας


Δύο νέες εκλεκτές ποικιλίες καφέ

Η Τριέστη και η Νάπολη αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για τις νέες Limited Edition Εκλεκτές Ποικιλίες της Nespresso.

Η Nespresso με σκοπό να εντυπωσιάσει τα μέλη του Club της, καθώς και τους λάτρεις του καφέ παγκοσμίως, δημιουργεί μοναδικούς καφέδες που προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία αισθήσεων. Αυτή την άνοιξη η Nespresso εμπνέεται από τις ιδιαίτερες και παράλληλα ποικίλες κουλτούρες καφέ της Ιταλίας, αποτείνοντας φόρο τιμής σε δύο μοναδικές ιταλικές πόλεις, και τις κουλτούρες καφέ των πόλεων αυτών. 

Η Τριέστη και η Νάπολη, δύο πόλεις διαφορετικής κουλτούρας καφέ, αλλά με κοινό στοιχείο το πάθος τους για τον καφέ, έχουν συμβάλλει σημαντικά στην παγκόσμια ιστορία του καφέ. Οι μοναδικοί καφέδες Limited Edition Trieste και Napoli, αντιπροσωπεύουν την ερμηνεία της Nespresso για αυτές τις δύο εμβληματικές πόλεις και για την κουλτούρα του καφέ τους. 

Trieste



Η Εκλεκτή Ποικιλία Limited Edition Trieste της Nespresso αντανακλά τον πλούτο και την ποικιλία της κουλτούρας που προσφέρει η συγκεκριμένη πόλη. 

Η Τριέστη, η οποία βρίσκεται στο μεταίχμιο της Ιταλικής, Γερμανικής και Σλαβικής κουλτούρας, είναι μία πόλη που απηχεί, μέσω της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της, την μεγαλειότητα της δυναστείας Habsburg, που κυριαρχούσε στην ιερή ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Η Αυστροουγγρική αυτοκρατορία, μια από τις μεγαλύτερες ιστορικές δυνάμεις ανά τον κόσμο, «άνοιξε τον δρόμο» για τον καφέ, ο οποίος έφτασε μέχρι τα καφέ της Τεργέστης. 

Πράγματι, ο τρόπος που πίνουν τον καφέ τους οι κάτοικοι της Τριέστης είναι αντιπροσωπευτικός της πολύπλευρης κουλτούρας του λιμανιού, που έχει στοιχεία από την Γερμανική, Λατινική και Σλαβική κουλτούρα. Ο καφές στη Τριέστη πίνεται με ή χωρίς γάλα, μικρός ή μεγάλος. Ενδεικτικός της σημαντικής θέσης που κατέχει ο καφές στην πόλη αποτελεί το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δική τους ειδική ορολογία για τον καφέ- “nero” είναι ο καφές espresso, “capo” είναι ο καφές με λίγο γάλα και “in b” αποκαλούν τον καφέ που σερβίρεται σε ποτήρι και όχι στην κλασική κούπα του καφέ.


Τα εκλεπτυσμένα coffee houses της Τριέστης που βρίσκονται στη πλατεία dell’Unità d’Italia, αποτελούσαν μέρος συνάντησης της αριστοκρατίας, καθώς και των διανοούμενων, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί προκειμένου να συζητήσουν φιλοσοφικά και πολιτιστικά θέματα. Μέχρι και σήμερα, τα coffee houses είναι γνωστά μέρη πνευματικής και δημιουργικής αναζήτησης. 

Με βαθμό έντασης 9, αυτό το ντελικάτο χαρμάνι από κόκκους Arabica από την Νότιο Αμερική και την Ανατολική Αφρική προσφέρει μία ολοκληρωμένη υφή με άρωμα σοκολάτας και φρέσκιες νότες φουντουκιού. Η πρόσθετη δροσιστική πινελιά φρούτων αναδεικνύει μια εξαιρετική φινέτσα σε αυτό τον καφέ, ο οποίος αποκαλύπτει όλη του την ένταση όταν τον πίνετε σε ιταλικό στυλ – δηλαδή ως Ristretto (περίπου 25 ml).

Napoli



Η Νάπολη, η γεμάτη ζωντάνια πόλη της νότιου Ιταλίας, αποτελεί ορόσημο κουλτούρας στην ιστορία της Ευρώπης. Ο καφές στη συγκεκριμένη πόλη κατέχει σημαντική θέση. Από το τέλος του 17ου αιώνα, ο καφές είναι συνώνυμος με τη φιλοξενία, τη φιλία και τις πολύτιμες οικογενειακές στιγμές. Η Νάπολη είναι η πόλη στην οποία ανακαλύφθηκε η πρώτη οικιακή μηχανή καφέ: η μηχανή caffettiera napoletana. Αυτό άλλαξε τα δεδομένα κατανάλωσης καφέ και ο καφές σταμάτησε να αποτελεί πλέον αριστοκρατικό ρόφημα. Οι λάτρεις του καφέ μπορούσαν να απολαύσουν τον αγαπημένο τους καφέ όχι μόνο στα café, αλλά και στο σπίτι. 

Στη Νάπολη οι κάτοικοι πίνουν το καφέ τους μόνο με ένα τρόπο: μικρό και σκέτο, που προκαλεί ένα έντονο ξάφνιασμα των αισθήσεων, όπως και η ίδια η πόλη της Νάπολης. Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τη λέξη “Caffè” για να περιγράψουν αυτό που άλλοι λάτρεις του καφέ αποκαλούν “espresso”. Η Nespresso ερμηνεύει τον καφέ “Black Gold”, ως ένα καφέ υψηλής έντασης με καβουρδιστές και αρωματικές νότες.


Με βαθμό έντασης 11, ο Napoli έχει τολμηρό και συγκροτημένο χαρακτήρα χάρη σε ένα σώμα με υφή σιροπιού. Απολαύστε τον σε εκδοχή Ristretto (25 ml) και το χαρμάνι αυτό από καφέδες Arabica από την Νότιο Αμερική, Αφρική και Ασία με μία ιδέα Robusta θα σας γοητεύει με τις φίνες νότες καπνού που απελευθερώνει. Οι νότες ξύλου είναι ελαφρά διανθισμένες από άρωμα ξηρού φύλλου μαύρου τσαγιού.

Η τέχνη δοκιμής του καφέ 

Συγκρίνετε τον πλούτο αυτών των καφέδων Limited Edition και απολαύστε ως ειδικοί του καφέ μια μοναδική γευστική εμπειρία γευσιγνωσίας. Κάθε καφές είναι ξεχωριστός. Η κρέμα, το σώμα, το άρωμα, η γεύση του καφέ, αποτελούν χαρακτηριστικά που συνεισφέρουν στον πλούτο των καφέδων και προσφέρουν αξέχαστες γευστικές εμπειρίες. Προκειμένου να απολαύσετε την εμπειρία δοκιμής του καφέ, ανακαλύψτε και συγκρίνετε βήμα-βήμα τους καφέδες Limited Edition, Trieste και Napoli. 

Η κρέμα


Ο Napoli έχει πιο σκούρα κρέμα από τον Trieste. Η διαφορά αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το καβούρδισμα του Napoli διαρκεί περισσότερο, αλλά και στη διαφορετική σύνθεση των δύο καφέδων. Η ποικιλία Napoli Limited Edition αποτελεί χαρμάνι Robusta και πολύ πικάντικων κόκκων Arabica, ενώ η ποικιλία Trieste Limited Edition είναι 100% Arabica. 

Το άρωμα

Ο καφές Napoli απελευθερώνει αρώματα ξύλου και καπνού που είναι χαρακτηριστικά των κόκκων που υποβάλλονται σε παρατεταμένο καβούρδισμα. Ενώ ο καφές Trieste διαθέτει ένα εξαιρετικά πλούσιο άρωμα με νότες από σοκολάτα και φρέσκα φουντούκια που προέρχονται από τους κόκκους βραζιλιάνικων καφέδων και ευαίσθητους κόκκους από την Ανατολική Αφρική. 

Η γεύση

Μέσα από τις νότες τις επίγευσης αναγνωρίζουμε άμεσα στον Napoli έναν καφέ με ισχυρή προσωπικότητα. Ο Trieste, από την άλλη πλευρά, είναι πιο ντελικάτος και ολοκληρωμένος.
Ο Napoli έχει μια ελαφριά πικράδα, αλλά όχι οξύτητα και προσφέρει μια τελική γεύση που διαρκεί πολύ.
Αντίθετα, οι υπόνοιες φρούτων που προσθέτουν οι κόκκοι Κολομβιανών καφέδων χαρίζουν στον Trieste μια εξαιρετική ευαισθησία.

Το σώμα
Ο καφές Napoli έχει πιο παχύρευστο σώμα εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας του καβουρδίσματος και της προέλευσης των κόκκων. Ενώ ο Trieste είναι ένας πιο βελούδινος καφές.

Συμβουλές γευστικής δοκιμής

Κι αν θέλετε μια αυθεντικότερη γευστική εμπειρία, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την ποικιλία Limited Edition σε ακόμα μικρότερη κούπα από Ristretto (15-20 ml).

Για τους πραγματικούς γευσιγνώστες, η ποικιλία Limited Edition Trieste αποκαλύπτει μια διαφορετική πλευρά του χαρακτήρα του όταν τον σερβίρετε ως Cappuccino, ενώ την ποικιλία Limited Edition Napoli την απολαμβάνετε παραδοσιακά με ζάχαρη.

Οι Εκλεκτές Ποικιλίες Limited Edition Trieste και Napoli θα είναι διαθέσιμοι για περιορισμένο χρονικό διάστημα στις Nespresso Βoutiques, στο www.nespresso.gr, ή καλώντας στο Nespresso Club (800 11 71300, 210 67 71300).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...