Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αλλάξτε μαζί & θα είστε για πάντα μαζί!


Αλλάξτε μαζί & θα είστε για πάντα μαζί!
Δεν πέτυχες το λαχείο; Μια νέα έρευνα δείχνει ότι μπορεί να «πλάσεις» μια καλύτερη εκδοχή του συντρόφου σου. Διαδικασία βελτίωσης «Μιχαήλ Άγγελος»

Ο ερευνητής ψυχολογίας Eli Finkel, Ph.D., αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern, λέει ότι το είδος της μεταμόρφωσης κατά την οποία ο ένας σύντροφος ενθαρρύνει τον άλλο να γίνει αυτό που θέλει έχει πανίσχυρες επιδράσεις. Μαζί με την ομάδα του μελέτησαν πρόσφατα τη διαδικασία μέσω της οποίας οι σύντροφοι «σμίλευαν» ο ένας τον άλλο, γνωστή ως φαινόμενο Μιχαήλ Άγγελος. Σύμφωνα με την έρευνά τους, μπορεί να βελτιώσει και την υγεία της σχέσης και το επίπεδο ευτυχίας κάθε συντρόφου.

Η ιδανική εικόνα που έχει ο ένας για τον άλλο

«Η προσωπική ανάπτυξη είναι κάτι που σε ολοκληρώνει – και το να σε βοηθά ο σύντροφός σου σε αυτή την ανάπτυξη καθιστά τη σχέση ολοκληρωμένη» τονίζει ο Eli Finkel. Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι να «διορθώσεις» αυτά που αντιλαμβάνεσαι ως ελαττώματα του συντρόφου σου. «Το φαινόμενο του Μιχαήλ Άγγελου έχει αποτέλεσμα μόνο αν η ιδανική εικόνα που έχεις για το σύντροφό σου ταιριάζει με αυτήν που έχει εκείνος για τον εαυτό του και το αντίστροφο» εξηγεί.

Τα οφέλη του να μιλάτε «ανοιχτά»

Οι σύντροφοι μπορούν να βοηθούν ο ένας τον άλλο να εκφράζουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους. Κάνε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του για το ποιοι θέλετε να είστε σε 10 χρόνια από τώρα – πιο εξωστρεφείς, πιο υπομονετικοί, πιο περιπετειώδεις; Αυτό που έχει σημασία είναι να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε και υποστηρίζετε ο ένας το όραμα του άλλου για την ιδανική ζωή.

πηγή:shape.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...