Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Η έλλειψη ύπνου κάνει κακό στο… σπέρμα

Η έλλειψη ύπνου κάνει κακό στο… σπέρμα


Μειώνεται η ποσότητα κατά ένα τέταρτο!

Οι διαταραχές ύπνου στους άντρες μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητά τους, με την έλλειψη ύπνου να μειώνει κατά ένα τέταρτο την ποσότητα του σπέρματος που παράγουν.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα πανεπιστημίου της Δανίας εκτός του ότι δεν ξεκουράζεται καλά ο οργανισμός τους, μπορεί να υποφέρουν και από προβλήματα γονιμότητας.

Προηγούμενες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ποιότητα του σπέρματος επηρεάζεται από την ποιότητα της διατροφής και του τρόπου ζωής, όμως είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες μελετούν το πώς μπορεί να επηρεάζεται η ανδρική γονιμότητα από τις διαταραχές στον ύπνο.

Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 1.000 άνδρες μέχρι 20 χρονών. Όσοι δήλωσαν ότι παρουσίαζαν προβλήματα στον ύπνο, ξυπνούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ή δυσκολεύονταν να κοιμηθούν παρατηρήθηκε ότι είχαν κατά 25% λιγότερη ποσότητα σπέρματος σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερικάνικη Επιθεώρηση Επιδημιολογίας, οι ίδιοι άντρες είχαν και κάπως μικρότερους όρχεις.

Οι ειδικοί συνιστούν κανείς να κοιμάται από εφτά έως οκτώ ώρες τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...