Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Εισαγγελική παρέμβαση για τα δάνεια των τραπεζών

Εισαγγελική παρέμβαση για τα δάνεια των τραπεζών


Στο μικροσκόπιο η Τράπεζα της Ελλάδος

Εντολή για διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη σχετικά με τυχόν «παραλείψεις» της Τράπεζας της Ελλάδος σε δυο συγκεκριμένα ζητήματα, έδωσαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς.

Το πρώτο σκέλος της έρευνας αφορά καταγγελίες για μεταφορά μη εξυπηρετούμενων δανείων που είχαν χορηγήσει ελληνικές τράπεζες ύψους 32 δισ. ευρώ σε δίκτυο θυγατρικών τους στο εξωτερικό ώστε να βελτιωθεί η οικονομική εικόνα τους.

Το δεύτερο σκέλος αφορά καταγγελίες για την έγκριση εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετόχων της Proton Bank από τον προφυλακισμένο, σήμερα, επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιαδη στις 30 Μαρτίου του 2010. Κατά τον καταγγέλλοντα πρώην υπουργό, ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος στις 2 Μαρτίου 2010 είχαν λάβει αρνητική θέση στην επικείμενη αγορά εξαιτίας δυσπιστίας για την προέλευση των χρημάτων του επιχειρηματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...