Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αγώνας δρόμου για την ανακεφαλαιοποίηση

Αγώνας δρόμου για την ανακεφαλαιοποίηση


Εθνική και Eurobank παρουσίασαν τα σχέδιά τους στο ΤΧΣ

Σε αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν το 10% των ιδιωτικών κεφαλαίων από τις αυξήσεις των μετοχικών τους κεφαλαίων στο πλαίσιο της ξεχωριστής τους διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης βρίσκονται οι τράπεζες Εθνική και Eurobank, μετά από αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων.

Τα σχετικά σχέδια παρουσίασαν στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, που σύμφωνα με πληροφορίες θα τα εξετάσει, χωρίς να έχει θέσει «προβλήματα» στη σχετική διαδικασία, όπως αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα.

Οι δυο τράπεζες ακόμη και στην περίπτωση που δεν πετύχουν να συγκεντρώσουν το ελάχιστο 10% της ιδιωτικής συμμετοχής επενδυτών θα ανακεφαλαιοποιηθούν πλήρως από το ΤΧΣ, με αποτέλεσμα να μη τίθεται κανένας απολύτως κίνδυνος για την σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Τα επιτελεία, πάντως, και των δύο τραπεζών θα προσπαθήσουν για τη διατήρηση του ιδιωτικού τους χαρακτήρα και του μάνατζμεντ, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να βρουν το πολυπόθητο 10% που για την Εθνική που είναι 975 εκατ. ευρώ και για τη Eurobank 570 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Alpha Bank και η τράπεζα Πειραιώς προχωρούν με τη σειρά τους στις αυξήσεις των κεφαλαίων τους, έχοντας όπως δηλώσει εξασφαλίσει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν σε ιδιωτικά χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...