Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η Capcom κατηγορεί τους εξωτερικούς συνεργάτες της για πτώση της ποιότητας

Η Capcom κατηγορεί τους εξωτερικούς συνεργάτες της για πτώση της ποιότητας


Σημαντικές απώλειες είχε η εταιρεία εξαιτίας της ακύρωσης παιχνιδιών

Απώλειες περίπου 7,2 δισεκατομμυρίων γεν (56 εκατομμυρίων ευρώ) είχε η Capcom, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, εξαιτίας της ακύρωσης παιχνιδιών που βρισκόντουσαν υπό ανάπτυξη. Οι απώλειες ακολουθούν την μείωση των προσδοκώμενων κερδών της εταιρείας για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2013 κατά το ήμισυ, δηλαδή από 6,5 δισεκατομμύρια γεν (50,6 εκατομμύρια ευρώ) σε 2,9 δισεκατομμύρια γεν (22,5 εκατομμύρια ευρώ).

Σε παρουσίαση που προορίζεται για τους επενδυτές και τους μετόχους της, η Capcom αποδίδει τα απογοητευτικά αυτά αποτελέσματα σε «πτώση της ποιότητας σε τίτλους που ανατέθηκαν σε developers του εξωτερικού». Η εταιρεία, συνεπώς, θα διακόψει την ανάπτυξη τέτοιων παιχνιδιών και σχεδιάζει να συγκεντρώσει τις δραστηριότητες αυτές στο εσωτερικό της. Παράλληλα, η παρουσίαση δηλώνει ότι η Capcom «καθυστέρησε να ανταποκριθεί στην μετάβαση προς τα ψηφιακά μέσα».

Οι δύο πιο πρόσφατες υψηλού προφίλ κυκλοφορίες της Capcom που εντάσσονται στο προηγούμενο οικονομικό έτος είναι το Resident Evil 6, με πωλήσεις 4,9 εκατομμυρίων τεμαχίων (με αρχικό στόχο τα 7 εκατομμύρια) και το DmC: Devil May Cry, με πωλήσεις 1,1 εκατομμυρίων τεμαχίων (με αρχικό στόχο τα 2 εκατομμύρια). 

Η τοποθέτηση της εταιρείας σχετικά με την πτώση της ποιότητας των παιχνιδιών της που αναπτύχθηκαν από εξωτερικά στούντιο έχει ενδιαφέρον πάντως, από τη στιγμή που το Devil May Cry, που αναπτύχθηκε από τη Ninja Theory, ήταν πολύ πιο ποιοτικός και ολοκληρωμένος τίτλος από το μουδιασμένο και χαοτικό Resident Evil 6, αλλά υποπτεύομαι ότι είναι τα νούμερα των πωλήσεων που μιλάνε εδώ πέρα.

Η Capcom, φυσικά, δεν είναι μόνη της σε ό,τι αφορά στα απογοητευτικά νούμερα, καθώς η βιομηχανία πλήττεται στο σύνολό της από μειωμένες πωλήσεις και απώλειες κερδών. Σημάδι της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης; Δείγμα της υπερβολικής κούρασης της τρέχουσας γενιάς κονσολών; Ενδεικτικό, ίσως, λανθασμένων πολιτικών των μεγάλων εταιρειών της βιομηχανίας; Σίγουρα όλα παίζουν το ρόλο τους, και το μέλλον προμηνύεται ιδιαίτερα ρευστό.

Πηγή: thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...