Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σκέψεις για Facebook Home και στο iPhone

Σκέψεις για Facebook Home και στο iPhone


Σε συζητήσεις με την Apple ο Adam Mosseri

Μετά την επιτυχημένη εισβολή του Facebook Home στο Android, οι ιθύνοντες του δημοφιλέστερου social site στον πλανήτη βρίσκονται σε συζητήσεις και με την Apple.

Με το iOS να τρέχει σε εκατομμύρια συσκευές εκεί έξω, θα ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία τόσο για το Menlo Park (κεντρικά γραφεία του Facebook) όσο και για το Cupertino (κεντρικά γραφεία της Apple) η μη ενσωμάτωση του εν λόγω software και στα iPhones.

«Τους δείξαμε το Home και περιμένουμε να μας απαντήσουν», δηλώνει ο Adam Mosseri, διευθυντής του project Facebook Home, μετά την επίσκεψή του στο στρατηγείο της Apple. Και συνεχίζει: «Στην πρότασή μας λάβαμε υπ' όψη τις σχεδιαστικές αξίες της Apple. Αν όλα πάνε καλά, θα συμφωνήσουμε στην ενσωμάτωση του software μας. Μπορεί να ονομάζεται Home, μπορεί και όχι...».

Η γνώμη μας: Από τη μία, η Apple δεν πρόκειται να δεχτεί μια εφαρμογή που θα κατακτήσει το iPhone μετατρέποντάς το σε «Facebook phone» (όπως γίνεται με τα Android). Από την άλλη, δεν θέλει να χάσει την εκλεκτή συγγένεια με το Facebook το οποίο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της (ψηφιακής) ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων. Η λύση θα βρεθεί κάπου στη μέση...

Εν τω μεταξύ, το Facebook κάνει λόγο για συζητήσεις και με τη Microsoft ώστε το Home να ενσωματωθεί και στα Windows phones.

Πηγή: thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...