Κυριακή 21 Απριλίου 2013

To application που προστατεύει τους Ισλανδούς από την... αιμομιξία!

To application που προστατεύει τους Ισλανδούς από την... αιμομιξία!


Πολύ χρήσιμο σε μία χώρα όπου οι περισσότεροι άνθρωποι είναι μεταξύ τους συγγενείς

Οι προγραμματιστές Arnar Freyr Aðalsteinsson, Hákon Þrastar Björnsson και Alexeander Annas Helgason δημιούργησαν μια Android εφαρμογή η οποία μπορεί να διαγνώσει τον βαθμό συγγένειας ανάμεσα σε δύο κατοίκους της Ισλανδίας και να εμποδίσει την ερωτική συνεύρεσή τους λίγο πριν αυτή συμβεί!

Η απίστευτη αυτή είδηση έρχεται από το αξιόπιστο News of Iceland και εκπλήσσει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλοι οι κάτοικοι της χώρας είναι εν δυνάμει συγγενείς μεταξύ τους και έπρεπε να βρεθεί ένας αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση τόσο της αιμομιξίας όσο και της διατάραξης των κοινωνικών δεσμών.

Η Ισλανδία είναι μια μικρή νησιωτική χώρα με μόλις 320.000 κατοίκους. Όλοι τους, αλλά και άλλοι τόσοι που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη (κυρίως στον Καναδά όπου υπάρχει μεγάλη κοινότητα Ισλανδών) είναι καταγεγραμμένοι στο Íslendingabók (το Βιβλίο των Ισλανδών).
 
Οι προγραμματιστές της εφαρμογής ÍslendingaApp πήραν αυτήν την database και την πέρασαν σε ένα mobile interface. Ενσωμάτωσαν και λειτουργία bump ώστε όταν έρχονται δύο smartphones σε επαφή μεταξύ τους, το application να αναγνωρίζει τη συγγενική σχέση και να αποφασίζει αν πρέπει οι κάτοχοι των smartphones να συνεχίσουν ή όχι! Το σύνθημα της εφαρμογής, μάλιστα, είναι "Bump the app before you bump in bed".

Πηγή: thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...