Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Καλιφόρνια: "Λανσάρει" ειδικά προφυλακτικά για 12χρονους

Ποια είναι η απόφαση του Συμβουλίου Υγείας της Αμερικανικής Πολιτείας που προκαλεί αντιδράσεις 
Με μερικά μόλις "κλικς" στον υπολογιστή τους, παιδιά ηλικιών ακόμα και 12 χρονών μπορούν να παραγγείλουν και να παραλάβουν προφυλακτικά στο σπίτι τους.

Όλα αυτά, συμβαίνουν στην Καλιφόρνια. Η παράδοση των προφυλακτικών, γίνεται μάλιστα εντελώς δωρεάν, ενώ οι τιμές πώλησης είναι χαμηλές.
Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται μάλιστα αμέσως μετά την απόφαση της Πολιτείας να επιτρέψει σε 15χρονα (και άνω) κορίτσια να λαμβάνουν το χάπι της "επόμενης μέρας", χωρίς συνταγή γιατρού. Μία απόφαση που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Υπεύθυνο για την διανομή προφυλακτικών, είναι το Condom Access Project, ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και σεξουαλικού προσανατολισμού για τους εφήβους που δραστηριοποιείται σε επτά συνολικά πόλεις της Πολιτείας.
Το πρόγραμμα εξυπηρετεί παιδιά και εφήβους ηλικιών από 12 έως 19 ετών που μπορούν να παραγγείλουν ένα πακέτο που περιέχει 10 προφυλακτικά, μία φορά τον μήνα.
Μαζί με το πακέτο, λαμβάνουν οδηγίες χρήσης και ενημερωτικά φυλλάδια, σχετικά με την πρόληψη και τα αφροδίσια νοσήματα, όπως ανακοίνωσε το Καλιφορνέζικο Συμβούλιο Υγείας που "τρέχει" το Condom Access Project.
Μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας, το πρόγραμμα έχει παραδώσει γύρω στα 30.000 προφυλακτικά σε εφήβους.
Όπως αναφέρει το Συμβούλιο Υγείας, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να μειώσει τη μετάδοση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων που στην Καλιφόρνια βρίσκονται σε έξαρση, ιδίως στις μικρές ηλικίες.
Το 2011, στην Πολιτεία καταγράφηκαν επίσημα 42.000 περιπτώσεις ασθενών με χλαμύδια και 4.800 με γονόρροια, αποκλειστικά στις ηλικίες 15 με 19 ετών.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με ένα μπάτζετ 5.000 δολαρίων μέσω φορολογικών εισφορών.
Εκτός από την Καλιφόρνια όμως, ειδικά προφυλακτικά προσαρμοσμένα για παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών έχει βγάλει στην αγορά η Ελβετία μετά από έρευνα της κυβέρνησης σχετικά με την σεξουαλική δραστηριότητα των παιδιών- εφήβων.
Η έρευνα συντάχθηκε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Παιδιών και Νεότητας, η οποία συμπέρανε, μετά από 1480 συνεντεύξεις νέων ηλικίας 10 με 20 ετών, ότι δεν παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.
Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει άμεσα μέτρα εισάγοντας στην αγορά τα επονομαζόμενα "Hotshot" προφυλακτικά ειδικά για την ανατομία των νεαρών ατόμων.
Τα εν λόγω προφυλακτικά κοστίζουν 4,70 δολάρια το πακέτο των έξι, και ενώ ένα κλασσικό προφυλακτικό έχει διάμετρο 5.2 εκατοστά τα συγκεκριμένα έχουν 4.5 εκατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...