Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Οι 20 βασικότεροι λόγοι που κάνουμε σεξ!


Οι 20 βασικότεροι λόγοι που κάνουμε σεξ!
Συνήθως σε άρθρα και μελέτες ασχολούμαστε με τους λόγους, για τους οποίους οι άνθρωποι δεν κάνουν σεξ. Για να δούμε όμως τους λόγους, για τους οποίους συνήθως δύο άνθρωποι καταλήγουν στο κρεβάτι:
Μια έρευνα που έγινε το 2010 έδειξε πως οι άνθρωποι πλέον βρίσκουν περισσότερους λόγους για να κάνουν σεξ από ότι έβρισκαν στο παρελθόν.  Αν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε στον χρόνο θα καταλαβαίναμε πως τότε οι άνθρωποι επέλεγαν να συνευρεθούν κυρίως για να αναπαραχθούν και να αποκτήσουν απογόνους που θα διαιώνιζαν το είδος τους και αργότερα για να νιώσουν καλά ή λόγω του ότι ένιωθαν ερωτευμένοι και  έτσι εξέφραζαν την εκτίμησή τους στον σύντροφό τους.

Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα οι σεξουαλικές συμπεριφορές φαίνεται πως επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες όπως η ψυχολογία, η κοινωνία, ο πολιτισμός ακόμα και η θρησκεία. Ωστόσο οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο λόγος για τον οποίο κάνουμε σεξ είναι ένας και μοναδικός:

«Είμαστε προγραμματισμένοι για να κάνουμε σεξ» και αυτό ειπώθηκε δια στόματος Richard A. Carroll, ο οποίος εργάζεται ως θεραπευτής του σεξ  και μάλιστα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Northwestern University. Ο Caroll συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι: «Το να ρωτάμε τον εαυτό μας γιατί κάνουμε σεξ είναι σαν να τον ρωτάμε για ποιο λόγο τρώμε! Οι εγκέφαλοί μας είναι σχεδιασμένοι για να μας σπρώχνουν σε αυτή τη συμπεριφορά».

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sexuality & Culture δεν στάθηκε μόνο σε αυτόν τον παράγοντα και κατάφερε να συλλέξει τους 20 δημοφιλέστερους τρόπους για τους οποίους οι άνθρωποι κάνουν σεξ. Ας τους διαβάσουμε:

Ενίσχυση της διάθεσης και ανακούφιση της κατάθλιψης

Γιατί το θεωρούν καθήκον τους

Ενίσχυση της δύναμης τους

Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης

Υποκύπτουν στην δύναμη του συντρόφου τους

Αισθάνονται αγάπη από την πλευρά του συντρόφου τους

Για να κάνουν κάποιον/ κάποια να ζηλέψει

Βελτίωση της φήμης ή της κοινωνικής θέσης

Για να βγάλουν λεφτά

Για να κάνουν παιδιά

Γιατί είναι επακόλουθο της αγάπης που τρέφουν ο ένας για τον άλλον

Γιατί έτσι έχουν μάθει να κάνουν

Για να μάθουν διαφορετικά πράγματα πάνω στο αντικείμενο

Γιατί τους πιέζει ο εαυτός  τους ή ο σύντροφός τους

Για ευχαρίστηση

Για να μειώσουν την σεξουαλική ορμή τους

Για εκδίκηση

Από σεξουαλική περιέργεια

Για να δείξουν την αγάπη στον σύντροφό τους

Για να υπερβούν τον εαυτό τους πνευματικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...