Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Επιτυχημένη δοκιμή υπηρεσιών 5G από τη Samsung

Επιτυχημένη δοκιμή υπηρεσιών 5G από τη Samsung


Έπιασε ταχύτητες 1 gigabyte ανά δευτερόλεπτο

Το 4G/LTE μπορεί να είναι το χρυσόμαλλο δέρας των mobile εποχών μας, αλλά η Samsung κοιτάζει μπροστά και δηλώνει πανέτοιμη για τη δημιουργία 5G δικτύων.

Σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap News Agency, η Samsung δοκίμασε με επιτυχία την 5G πλατφόρμα της καταφέρνοντας ταχύτητες 1 gigabyte ανά δευτερόλεπτο στη μεταφορά data. 

Για να το καταφέρει αυτό χρησιμοποίησε 64 κεραίες, εξοπλισμός που θα απλοποιηθεί πολύ περισσότερο μέχρι το 2020, όταν και θα παραδοθεί η εν λόγω τεχνολογία για δημόσια χρήση.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση εκπόνησε πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία 5G δικτύων στην Ευρώπη. 

Τα 16 από αυτά τα εκατομμύρια, θα δοθούν στο κονσόρτσιουμ εταιρειών METIS (με την Ericsson στο τιμόνι) με στόχο την παράδοση των δικτύων έως το 2020.

Οι Κορεάτες, πάντως, δείχνουν να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά. Αναμένουμε με ανυπομονησία τόσο τις εκρηκτικές 5G ταχύτητες όσο και την εξέλιξη αυτού του άτυπου πολέμου μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Πηγή: thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...