Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνη σου για να βελτιώσεις την σεξουαλική σου ζωή


7 πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνη σου για να βελτιώσεις την σεξουαλική σου ζωή
Τι λένε οι ειδικοί;
Η βελτίωση της σεξουαλικής ζωής είναι ένα θέμα που απασχολεί έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Τις περισσότερες φορές το θέμα προσεγγίζεται με λάθος τρόπο και οι είτε φορτώνουμε υπερβολικές ευθύνες στους άλλους είτε στον ίδιο μας τον εαυτό.

Για το συγκεκριμένο θέμα ρωτήθηκαν 7 ειδικοί στο σεξ και τις σχέσεις και ο καθένας έδωσε την συμβουλή του. Ας τις δούμε:

Συμβουλή 1η : «Την επόμενη φορά που θα πάτε για ύπνο με το σύντροφό σας σκεφτείτε ποιο είναι το συναίσθημά σας εκείνη την ώρα. Μπορεί να νιώθετε φόβο, ένταση ή ακόμα και θυμό. Εκμυστηρευτείτε το συναίσθημά σας στον σύντροφό σας και πείστε τον να κάνει το ίδιο. Όλο αυτό θα οδηγήσει σε μία πολύ οικεία στιγμή φέρνοντάς σας πιο κοντά», προτείνει ο Bruce Derman, ψυχολόγος.

Συμβουλή 2η: H Abiola Abrams, συγγραφέας και κοινωνική λειτουργός, υποστηρίζει πως ο διαλογισμός παίζει μεγάλο ρόλο στην βελτίωση της σεξουαλικής ζωής των ζευγαριών. Η στάση του λωτού σε συνεργασία με την βαθιά αναπνοή και το κλείσιμο των ματιών μπορεί να σε κάνει να φανταστείς την ροή της ενέργειας στο σώμα σου και να κάνεις καλύτερη την αναπνοή σου. όλα τα παραπάνω συνηγορούν και στο καλό σεξ.

Συμβουλή 3η: «Στις μέρες μας η εμφάνιση  παίζει μεγάλο ρόλο. Παρόλο που προχωράμε και εξελισσόμαστε πάντα θα υπάρχουν κάποια στερεότυπα. Πρέπει όμως να αγαπάμε το σώμα μας και να αισθανόμαστε άνετα με αυτό. Προσπάθησε να φοράς ρούχα που σε κολακεύουν και να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. απέφυγε τις εξαντλητικές δίαιτες και ρύθμισε υγιεινά την διατροφή σου. Όσο καλύτερη είναι η σχέση με τον εαυτό σου τόσο πιο πολύ θα απολαμβάνεις και το σεξ», λέει η Janet Ong, κοινωνική λειτουργός.

Συμβουλή 4η: «Προσπάθησε να διεγείρεις τον σύντροφο σου φτιάχνοντας μια αισθησιακή ατμόσφαιρα με τις κινήσεις σου. πλησίασε τον αργά, άγγιξε τον απαλά και κάνε ότι επιθυμείς εκείνη την στιγμή.  Εκτός του ότι θα τον καταπλήξεις θα αποκτήσετε και μεγαλύτερη οικειότητα», αναφέρει η Δρ. Erica Goodstone, κοινωνική λειτουργός και σεξοθεραπευτής.

Συμβουλή 5η: Από την Δρ. Aline Zoldbrod, ψυχολόγο. « Μέσα σε μια σχέση, ακόμα κι αν αυτή κρατάει αρκετά χρόνια, μερικές φορές οι δύο εραστές δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ζητάει ο άλλος για να ικανοποιηθεί. Ζωγράφισε ένα χάρτη με το σώμα σου μπρος και πίσω. Μην αγχωθείς αν δεν είναι καλλιτεχνικά ωραίο το αποτέλεσμα. Χρωμάτισε λοιπόν με κόκκινο τις περιοχές που δεν θέλεις να σε αγγίζει όταν κάνετε σεξ και με πράσινο τα σημεία που τρελαίνεσαι για να σε αγγίζει. Δείξ’ το στον σύντροφό σου ώστε να ξέρει πως θα κινηθεί…»

Συμβουλή 6η: Σκέψου τι θεωρείς ρομαντικό μέσα από τις παρακάτω ερωτήσεις και συζήτησέ το με τον σύντροφό σου.

  1. Θέλεις να μιλάει ή να είναι σιωπηλός κατά την διάρκεια του σεξ;

  1. Θέλεις να σου κάνει κομπλιμέντα για την εμφάνισή σου ή όχι;

  1. Θέλεις ανοιχτά ή κλειστά τα φώτα;

  1. Είναι σημαντικό να φοράς κάτι ή προτιμάς να είσαι εντελώς γυμνή;

  1. Θέλεις να σε «ζεσταίνει» ερωτικά με λέξεις κατά την διάρκεια της ημέρας ή όχι;

  1. Είναι σημαντικό να κάνετε κάτι μαζί πριν; Όπως π.χ. δείπνο

  1. Θέλεις μουσική υπόκρουση ή όχι; Αν ναι τι μουσική προτιμάς;

  1. Προτιμάς να μυρίζεις κάποιο άρωμα ή όχι;

Τις ερωτήσεις προτείνει η Sharon Lyn Wyeth, κοινωνική λειτουργός

Συμβουλή 7η: «Σας αποκαλύπτω ένα μυστικό σε σχέση με τον οργασμό. Μια γυναίκα που έχει μεγάλη κλειτορίδα είναι πιο εύκολο να έρθει σε οργασμό από μια γυναίκα που έχει μικρή. Πείσε τον σύντροφο να ασχοληθεί περισσότερο με αυτήν», λέει η Mary Gorham Malia, συγγραφέας και κοινωνική λειτουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...