Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Όχι, ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα


Όχι, ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα


couple-386
Κι όμως, ο γάμος δεν εξαφανίζει το πάθος! Δεν είναι λίγα τα παντρεμένα ζευγάρια που καταφέρνουν να διατηρούν τορομαντισμό τους πολλά χρόνια μετά το Μυστήριο του γάμου.
Κάποια από αυτά, μάλιστα, δέχτηκαν να συμμετάσχουν στη σχετική έρευνα προκειμένου να αποδείξουν ότι ο γάμος δεν σκοτώνει (πάντα) τον έρωτα. Χρησιμοποιώντας την απεικονιστική μέθοδο εγκεφάλου (μέσω της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας), οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν τα συγκεκριμένα ζευγάρια κοιτούσαν μια φωτογραφία του αγαπημένου τους, οι εγκέφαλοί τους «φωτίζονταν» με τον ίδιο τρόπο που «φωτίζονταν» εκείνοι των πρόσφατα ερωτευμένων ζευγαριών.
Επίσης, οι περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονταν με την εμμονή και το άγχος «φωτίζονταν» λιγότερο σε σχέση με τις αντίστοιχες των νέων ζευγαριών, ενώ, αυτές που συνδέονταν με την ηρεμία ήταν περισσότερο δραστήριες.
Σύμφωνα με κάποιους άλλους ερευνητές, βέβαια, δεν αποκλείεται τα συγκεκριμένα ζευγάρια να έχουν ζήσει κάποια σκαμπανεβάσματα στη σχέση τους. Μπορεί όμως όταν πραγματοποιήθηκε η εν λόγω έρευνα να βρίσκονταν απλώς σε μια καλή φάση της ζωής και… του έρωτά τους. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι το πάθος μπορεί να μην είναι συνέχεια «παρών», μπορεί όμως να έχει τη δύναμη να αναγεννάται!
 

Επιμέλεια: Ολ. Φιλιππίδη, Ελ. Γεμελιάρη, M. Αγγελοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...