Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απατεώνες χάκερ «μπλοκάρουν» κομπιούτερ και ζητούν πρόστιμα έχοντας αντιγράψει σελίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

pistepseto.net.jpg

Απατεώνες χάκερ «μπλοκάρουν» κομπιούτερ και ζητούν πρόστιμα έχοντας αντιγράψει σελίδα της...
Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ζητούν να πληρώσεις ηλεκτρονικά το πρόστιμο δίνοντας τον αριθμό της πιστωτικής σου κάρτας.


Δεκάδες είναι όπως πληροφορείται το ilialive.gr  οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας και αρκετοί από την Ηλεία, που βρήκαν στην οθόνη του υπολογιστή τους μια σελίδα ίδια με αυτή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την οποία τους ενημέρωναν ότι έχουν παραβεί τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στην άκρη της σελίδας οι χάκερς σε ενημερώνουν ότι αν πληρώσεις ηλεκτρονικά το πρόστιμο, ύψους 100 ευρώ, θα σου ξεμπλοκάρουν τον υπολογιστή εντός 72 ωρών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχοντας όντως παραβεί τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας έχουν «τσιμπήσει» και έχουν πληρώσει με την πιστωτική τους κάρτα για να ανακαλύψουν λίγο αργότερα ότι επρόκειτο περί καραμπινάτης απάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες χρειάζεται να εγκαταστήσουν από την αρχή όλο το λογισμικό και τα προγράμματα, ενώ συνιστάται και η καταγγελία στην Ασφάλεια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χάκερς έχουν έδρα κάποιο νησί, αλλά ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατόν να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Ηλεία χρήστες του διαδικτύου που είδαν αυτό το μήνυμα στη οθόνη τους, ξεπερνώντας τον αρχικό πανικό, επικοινώνησαν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και βρήκαν λύσεις, καθώς το θέμα αντιμετωπίζεται και από τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...