Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ψηλές – κοντές: Ποιες θα κάνουν περισσότερα παιδιά;


Ψηλές – κοντές: Ποιες θα κάνουν περισσότερα παιδιά;
… είναι οι αιτίες που οι αδύνατες και ψηλές γυναίκες έχουν περισσότερα παιδιά,υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
Στο πλαίσιο της μελέτης, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Durham, οι ερευνητές παρακολούθησαν γυναίκες από δύο κοινότητες στην Γκάμπιααλλά υποστηρίζουν ότι η τάση αυτή θα μπορούσε επίσης να ισχύει και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η έρευνα αμφισβητεί επίσης την ιδέα ότι τα χαμηλά ποσοστά θανάτου στη Δύση είχαν εμποδίσει τη φυσική επιλογήκαι ότι η εξέλιξη της ανθρώπινης φυλήςστην πραγματικότητα,σταμάτησε.

Οι ειδικοί συνέλλεξαν δεδομένα από το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειομεταξύ του 1956 και του 2010 σχετικά με τους κατοίκους δύο χωριών στην Γκάμπια και έπειτα ανέλυσαν τα δεδομένα που σχετίζονταν με το ύψος και το βάρος των γυναικών.
Κατά την περίοδο αυτήοι δύο κοινότητες παρουσίασαν σημαντικές δημογραφικές μεταβολέςκαι ειδικότερα μεταβολές στα ποσοστά θνησιμότητας και γονιμότητας.
Αυτές οι αλλαγές αποδόθηκαν στις διατροφικές βελτιώσεις και στην ιατρική περίθαλψη.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι μπορεί αρχικά να φαίνεται ότι οι κοντές και οι γεμάτες γυναίκες έκαναν πιο πολλά παιδιά, όμως με την πάροδο του χρόνου αυτό άλλαξε, επιφέροντας το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο καθηγητής Δρ Ian Rickard, λέκτορας του τμήματος Ανθρωπολογίας, ανέφερε ότι: «Αυτό σημαίνει ότι η θνησιμότητα δε σημαίνει απαραίτητα ότι η εξέλιξη σταματάει, αλλά ότι αλλάζει. Τα αποτελέσματά μας είναι σημαντικά και αυτό γιατί το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού περνάει μια δημογραφική αλλαγή από υψηλή σε χαμηλή γονιμότητα».
πηγή: www.lifezone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...