Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Τα συχνότερα ατυχήματα που μπορεί να πάθουμε στο σεξ

Τα συχνότερα ατυχήματα που μπορεί να πάθουμε στο σεξ



Μπρος στην απόλαυση, τι είναι ο πόνος; Παρ´όλα αυτά η γνώση καταστάσεων που μπορεί να μας συμβούν κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή, και η ενημέρωση μας για τους τρόπους προφύλαξης, μπορεί να μας βοηθήσει στις περισσότερες φορές να τα αποφύγουμε, ή στην χειρότερη περίπτωση να τα αντιμετωπίσουμε σωστά.

Ποια είναι τα συχνότερα ατυχήματα;

Ρήξη χαλινού
Είναι ίσως το συχνότερο ´συμβάν´,ειδικά στους εφήβους και νέους άνδρες. Πρόκειται για ρήξη ενός μικρού τμήματος του δέρματος ( κοινώς ¨πετσάκι ¨)που ενώνεται με την βάλανο ακριβώς στο κάτω τμήμα της, πλησίον του έξω στομίου της ουρήθρας. Δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή βλάβη, προκαλεί όμως αρκετή αιμορραγία και πόνο. Απαιτεί πλήρη διατομή και συρραφή του από Ουρολόγο.
Εκχυμώσεις στη βάλανο
Κοκκινίλες και ίσως πρήξιμο, συνήθως μετά πεολειχία ή γενικότερα καταπόνησή της. Απαιτεί συντηρητική αγωγή
Παραφίμωση
Συμβαίνει σε άρρενες με φίμωση, που δεν έχει αποκατασταθεί χειρουργικά, με αποτέλεσμα μετά από έντονη στύση, να μην μπορεί να επιστρέψει το δέρμα στη θέση του, σκεπάζοντας τη βάλανο, αλλά να μείνει πίσω από αυτήν,πιέζοντάς τη σαν ζώνη,προκαλώντσα έντον πόνο και πρήξιμο. Απαιτεί άμεση ανάταξη, και στη συνέχεια περιτομή από Ουρολόγο
Κάταγμα πέους
Το πέος σε στύση αποκτά σκληρότητα που ρυθμίζεται βασικά από το γεμισμα 2 κυλινδρικων σχηματισμών (σηραγγωδών σωμάτων) με αίμα.Οι σχηματισμοί αυτοί περιβάλλονται από έναν ισχυρότερο χιτώνα ( περιτονία), που προστατευει το τοίχωμα των σηραγγωδών ( στυτικός ιστός). Κάποιες φορές λόγω βιασύνης,κακής στάσης, κακής λίπανσης,ή βίαιου σεξ, προκαλείται ρήξη σε κάποιο σημείο των σηραγγωδών, που εκδηλώνεται με οξύ έντονο πόνο και μικρό ή μεγάλο αιμάτωμα,που μπορεί να συνοδευεται κάποιες φορές και με αιματουρία, αν συμμετέχει και η ουρήθρα. Έχουμε σε αυτή την περίπτωση ένα ¨κάταγμα πέους¨,το οποίο απαιτεί άμεση εκτίμηση από ειδικό Ουρολόγο, και τις περισσότερες φορές άμεση χειρουργική αντιμετώπιση ( εντός το πολύ 8 ωρών), για να προληφθουν, μόνιμα προβλήματα στύσης.
Τραυματισμός κόλπου ή εντέρου
Αφορά σε βίαιη ή βιαστική επαφή, ή χρήση αντικειμένων ως βοηθήματα.
Συστροφή όρχεως
Συμβαίνει σε βρέφη (αυτόματα), αλλά και σε νεαρούς άρρενες κυρίως μετά το σεξ ή τον αυνανισμό, και εκδηλώνεται με οξύ πόνο και στη συνέχεια πρήξιμο του όρχεως. Προκαλείται από περιστροφή του όρχι γύρω από τον εαυτό του πάνω από 180ο. Αυτό έχει ως συνέπεια να στρίβει και ο σπερματικός τόνος, ο οποίος είναι το κορδόνι από το οποίο κρέμεται ο όρχις. Από τον σπερματικό τόνο περνάνε οι αρτηρίες, οι φλέβες, τα νεύρα και τα λεμφαγγεία του όρχεως. Άρα, η συστροφή έχει ως συνέπεια τη διακοπή της παροχής αίματος προς τον όρχι, με αποτέλεσμα τη νέκρωση και ατροφία του, αν δεν αντιμετωπιστεί χειρουργικά τις πρώτες 6 ώρες. Εκτελείται καθήλωση του όρχεως ακόμη και σε καταστάσεις που αποκατασταθεί μόνη της η συστροφή ή συμβαίνει συχνά ατελώς( ατελής συστροφή με ήπια ενοχλήματα)
Πριαπισμός
Πριαπισμός είναι πάθηση που εκδηλώνεται ως μη υποχωρούσα, παρατεταμένη επώδυνη στύση, η οποία δε σχετίζεται απαραίτητα με σεξουαλική διέγερση. Η νόσος μπορεί να παρατηρηθεί σε άτομα τα οποία πάσχουν από δρεπανοκυτταρική αναιμία, λευχαιμία, βλάβες του νωτιαίου μυελού μετά από τραύμα ή αρτηριοφλεβώδη επικοινωνία. Ενίοτε μπορεί να είναι και φαρμακευτικής αιτιολογίας, όπως από συραγγώδη έγχυση φαρμάκων τα οποία προκαλούν στύση. Ορισμένες φορές η αιτιολογία είναι άγνωστη και η νόσος αναφέρεται ως ιδιοπαθής. Απαιτείται ανησυχία του πάσχοντος μετά τις 2 ώρες και απαραίτητη ιατρική βοήθεια στις 4 ώρες. Καθυστερημένη αντιμετώπιση οδηγει σο μόνιμη βλάβη του στυτικού μηχανισμού.
Πηγή: kamarinia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...