Σάββατο 4 Μαΐου 2013

«Πολεμήστε» την κυτταρίτιδα με τις κατάλληλες τροφές



Υπάρχουν τρόποι να βελτιώσετε με φυσικό τρόπο την «εφιαλτική» κυτταρίτιδα και να κάνετε παράλληλα καλό και στη γενικότερη υγεία σας.






Πείτε το «φλούδα πορτοκαλιού», πείτε το «κληρονομιά που κανείς ποτέ δεν θέλησε», πείτε το «καπιτονέ υπόστρωμα»… όπως κι αν την ονομάσετε, δε θα καταφέρετε να την … ξορκίσετε, καθώς η κυτταρίτιδα εντοπίζεται σε ποσοστό πάνω από το 90% των ενήλικων γυναικών και για εκείνες δεν είναι αστείο πράγμα.
Σχηματίζεται από «στρώματα» λιπωδών κυττάρων και συνδετικού ιστού που συσσωρεύονται κάτω από το δέρμα και πρόκειται για μια κατάσταση που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Υπάρχουν όμως πάντα τρόποι να την βελτιώσετε με φυσικό τρόπο, κάνοντας παράλληλα καλό και στη γενικότερη υγεία σας.
Η κατανάλωση των παρακάτω τροφών (σε συνδυασμό με τον περιορισμό των λιπαρών τροφών και του αλκοόλ) και νερού, είναι μια καλή αρχή…
1. Μούρα
Για να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό, θα πρέπει να λαμβάνετε ικανή ποσότητα βιταμίνης C, η οποία αυξάνει τα επίπεδα του κολλαγόνου, που με τη σειρά του είναι υπεύθυνο για υγιές δέρμα. Τα μούρα, όχι μόνο, είναι μια καλή πηγή αυτής της βιταμίνης, αλλά επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, απαραίτητα για την καταπολέμηση τοξινών, που ευθύνονται εν μέρει στη συσσώρευση της κυτταρίτιδας.
2. Σπαράγγια
Τα σπαράγγια είναι μια τροφή με σημαντικές βοηθητικές ιδιότητες για το κυκλοφορικό σύστημα. Επιπλέον, εξαιτίας του φολικού οξέος που περιέχουν, παρουσιάζουν ηρεμιστικές ιδιότητες, που βοηθούν στην αποβολή του στρες από τον οργανισμό. Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι το παρατεταμένο στρες, εκτός όλων των κακών που προκαλεί στον οργανισμό, οδηγεί και στη συσσώρευση του λίπους στο σώμα, κάτι που εύκολα καταλήγει σε κυτταρίτιδα.
3. Αβοκάντο
Από την «κατάρα» της κυτταρίτιδας, πάσχει μεγάλο μέρος του νεαρού γυναικείου πληθυσμού. Και όσο περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνουμε, αυτή η «κατάρα» γίνεται περισσότερο ορατή στο σώμα. Όσο το δέρμα χάνει σε ελαστικότητα και δύναμη, τόσο πιο εμφανής είναι η κυτταρίτιδα. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να προτιμώνται τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα, όπως είναι το αβοκάντο, που ενισχύουν το δέρμα, κρατώντας το λείο και σφριγηλό.
4. Θαλασσινά
Τα Ω3 λιπαρά που εντοπίζονται στα θαλασσινά, συνεισφέρουν σημαντικά στην «ενίσχυση» του δέρματος. Εκτός όμως αυτού, τα Ω3 περιορίζουν την εμφάνιση φλεγμονών στο καρδιαγγειακό σύστημα, ενδυναμώνοντάς και αυτό αλλά και το λεμφικό σύστημα, καθιστώντας τα έτσι ιδανική άμυνα κατά της κυτταρίτιδας. Τα προβλήματα στο καρδιαγγειακό και λεμφικό σύστημα, είναι από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας.
5. Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά
Τα πράσινα λαχανικά με φύλλα, όπως το σπανάκι και το μαρούλι, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως είναι η λουτεΐνη, η οποία σύμφωνα με μελέτες, διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη και ελαστική αυξάνοντας τα λιπίδια σε αυτή. Εκτός όλων αυτών, που είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, τα πράσινα λαχανικά, είναι θρεπτικά και βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
6. Ginger
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει μόνο με το δέρμα, αλλά και με την κυκλοφορία του αίματος. Γι’ αυτό και οι τροφές που ενισχύουν το κυκλοφορικό σύστημα είναι απαραίτητες και το ginger είναι μια από αυτές. Επιπλέον, βοηθά και αυτό στην αποτοξίνωση και στην ενδυνάμωση του λεμφικού συστήματος, του οποίου η κακή λειτουργία οδηγεί στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
7. Χυμός cranberry
Το νωθρό λεμφικό σύστημα που δεν διοχετεύει σωστά το λεμφικό υγρό έχει έναν βασικό εχθρό: τον χυμό από cranberries. Ο ευεργετικός χυμός αυτών των μικρών καρπών καθαρίζει τον οργανισμό και βοηθάει στην καταπολέμηση των αποθηκών λίπους, που δημιουργούν τη φλούδα πορτοκαλιού και ταλαιπωρούν τις περισσότερες γυναίκες.
8. Μπανάνες
Το κάλιο που περιέχουν οι μπανάνες, είναι άκρως βοηθητικό στη μείωση της κυτταρίτιδας. Αρχικά, μειώνει την κατακράτηση των υγρών που συχνά οδηγούν στην εμφάνισή της και επιπλέον στηρίζει το λεμφικό σύστημα ώστε να λειτουργεί σωστά και να καθαρίζει τον οργανισμό από τα περιττά στοιχεία.
9. Δημητριακά ολικής άλεσης
Τα δημητριακά ολικής άλεσης, εφόσον περιέχουν φυτικές ίνες, αυτομάτως βοηθούν τον οργανισμό να λειτουργεί σωστά. Οι φυτικές ίνες προάγουν την αποτοξίνωση και την εκκαθάριση από βλαβερά στοιχεία που συσσωρεύονται στον οργανισμό και δρουν βοηθητικά στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
10. Παπάγια
Η παπάγια, όπως και οι μπανάνες, είναι πλούσια σε κάλιο, που όπως αναφέραμε καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Επιπλέον έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Β-καροτένιο, που εμποδίζει τη φθορά στους ιστούς.
Όλες οι παραπάνω τροφές, ενισχύουν τον οργανισμό να κάνει σωστά τη δουλειά του ώστε να εμποδίζεται η εμφάνιση του… εφιάλτη κάθε γυναίκας. Επειδή όμως δύσκολα απαλλάσσεται κανείς από την κυτταρίτιδα, καλό θα ήταν, όσο καταναλώνουμε μπανάνες, σπαράγγια και παπάγια, να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο να αγαπήσουμε το σώμα μας, παρά να το… καταδικάζουμε με την πρώτη ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...