Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Όμορφη και έγκυος

Όμορφη και έγκυος


Η γοητεία σας δεν «κινδυνεύει» από την αλλαγή στο σώμα σας

Στην εποχή μας η γονιμότητα ξανάγινε σύμβολο της θηλυκότητας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες γυναίκες που πανικοβάλλονται από το είδωλό τους στον καθρέφτη, γιατί δε μπορούν να δεχτούν την αλλαγή στις γραμμές τους.

Αντί να απολαύσουν την εγκυμοσύνη τους, τη θεωρούν απειλή για τη γοητεία τους και τη σχέση τους με το σύντροφό τους.

Έτσι δηλητηριάζουν τη χαρά τους με αδικαιολόγητους φόβους. Αντί να χρησιμοποιήσουν τη φιλαρέσκειά τους σαν όπλο, όχι μόνο για να αισθάνονται ευχάριστα οι ίδιες, αλλά και για να κατακτήσουν για δεύτερη φορά το ταίρι τους, τη μετατρέπουν σε τροχοπέδη και βιώνουν την εγκυμοσύνη τους με αντιφατικά συναισθήματα.

Εσείς, λοιπόν, που έχετε την τύχη να περιμένετε παιδί, χαρείτε αυτή την άλλη πλευρά της γυναικείας σας υπόσταση. 

Να είστε σίγουρη ότι θα εξακολουθείτε να είστε ελκυστική κι επιθυμητή διαθέτοντας μάλιστα και μια καινούργια αίγλη.

Αρκεί να πιστέψετε πως η γοητεία σας δεν κινδυνεύει ούτε από το σώμα που θα αλλάξει, ούτε από την κοιλιά που θα μεγαλώσει. Άλλωστε, στη διάθεσή σας έχετε πολύτιμους σύμμαχους, που θα σας βοηθήσουν να είστε όμορφη και κομψή.


Η εγκυμοσύνη ομορφαίνει


Είναι μια αλήθεια που διαπιστώνουν οι περισσότερες τουλάχιστον γυναίκες που περιμένουν παιδί. Την αλήθεια αυτή θα σας την πει κι ο δικός σας καθρέφτης. Δεν είναι μόνο η αντανάκλαση της ευτυχίας για τον ερχομό του μωρού σας, που θα δώσει αυτή την ακτινοβολία στο πρόσωπο και τη λάμψη στα μάτια σας.

Τη βελούδινη και καθαρή επιδερμίδα, την οποία θα αποκτήσετε από τον πρώτο κιόλας μήνα της εγκυμοσύνης, θα τη χρωστάτε και στην αύξηση των ορμονών μέσα στο σώμα σας.

Γιατί τώρα στο εργαστήρι του οργανισμού σας παράγονται τα πιο πολύτιμα καλλυντικά. Το πρόσωπό σας όμως θα είναι φωτεινό και γι' άλλους λόγους. 

Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που θα αντλείτε τώρα από τις τροφές σας και ο ύπνος που θα επιδιώκετε να απολαμβάνετε για αρκετές ώρες, θα αποτελούν την πιο αποτελεσματική κούρα ομορφιάς.

Ωστόσο, για να διατηρείτε το δέρμα σας απαλό και ενυδατωμένο, θα πρέπει να βάζετε κι εσείς το χέρι σας. Η σωστή περιποίησή του πρέπει να σας γίνει τρόπος ζωής.

Η όμορφη επιδερμίδα κάθε μέλλουσας μητέρας δεν οφείλεται μόνο στην ευεργετική επίδραση της εγκυμοσύνης, αλλά είναι και αποτέλεσμα καθημερινής, σχολαστικής, όσο και απλής φροντίδας.

Μη φανταστείτε ότι η διαδικασία αυτή, που θα πρέπει να υιοθετήσετε τώρα, θα σας απασχολεί πολλή ώρα την ημέρα. Λίγα λεπτά το πρωί που θα ξυπνάτε και άλλα τόσα το βράδυ, πριν πέσετε στο κρεβάτι σας, θα είναι αρκετά.


Μην ξεχνάτε να τηρείτε ορισμένες βασικές αρχές

- Να μη πηγαίνετε για ύπνο χωρίς να έχετε προηγουμένως καθαρίσει σχολαστικά το πρόσωπό σας από τις σκόνες, την κρέμα και το μέικ-απ, που όχι μόνο εμποδίζουν την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει, αλλά φράζουν τους πόρους της, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαύρα στίγματα. Ο καθαρισμός καλύτερα να γίνεται με ειδικό ουδέτερο γαλάκτωμα καθαρισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε -αντί για νερό- λοσιόν χωρίς οινόπνευμα.

- Να απλώνετε μια κρέμα νύχτας, που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας, ώστε να την προστατεύετε από την αφυδάτωση.

- Να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας με την κατάλληλη κρέμα (αφού την περάσετε πρώτα με τη λοσιόν) για να μη «στεγνώσει» και να διατηρείται απαλή και λαμπερή. Στην εγκυμοσύνη, η επιδερμίδα έχει την τάση να είναι πιο ξηρή, επειδή τα οιστρογόνα αναχαιτίζουν την παραγωγή των σμηγματογόνων αδένων και γι’ αυτό η ενυδάτωση έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

- Να χρησιμοποιείτε τονωτική λοσιόν αμέσως μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας. Έτσι θα κλείνουν οι πόροι, θα σφίγγει και θα απομακρύνονται όλα τα υπολείμματα του καθαριστικού.

- Να καθαρίζετε το πρόσωπό σας και το πρωί, όταν θα σηκώνεστε από το κρεβάτι, ώστε να είναι δροσερό, καθαρό και απαλλαγμένο από κάθε ίχνος λιπαρότητας.

- Να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα καλλυντικά για τον τύπο του δέρματός σας. Αν έως τώρα δεν είχατε ασχοληθεί με την περιποίηση του προσώπου σας, ίσως χρειαστείτε την καθοδήγηση δερματολόγου.

- Να παρακολουθείτε τις αλλαγές που μπορεί να συμβούν στο πρόσωπό σας εξαιτίας της δράσης των ορμονών, ώστε να προσαρμόσετε τα καλλυντικά σας στις νέες ανάγκες της επιδερμίδας σας. Η συνδρομή του δερματολόγου ίσως αποδειχτεί απαραίτητη.

Πηγή: fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...