Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Βρήκαν την χαμένη Ατλαντίδα;Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ανακάλυψαν τη χαμένη Ατλαντίδα καθώς ερευνητικά υποβρύχια συνέλεξαν πέτρες από μία γιγαντιαία στέρεα πετρώδη μάζα στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού, 900 μίλια μακριά από τη Βραζιλία.

Οι ειδικοί ανέλυσαν τα πετρώματα και ανακάλυψαν ότι αυτά αποτελούνται από γρανίτη και χαλαζιακή άμμο, στοιχεία που συναντώνται μόνο στην ξηρά. Και τα απολιθώματα που συλλέχθηκαν από κοντινό σημείο στοιχειοθετούν τη θεωρία ότι ανακάλυψαν τη χαμένη στον Ατλαντικό ήπειρο, την Ατλαντίδα, η οποία βυθίστηκε όταν διαχωρίστηκαν η Αφρική και η Νότια Αμερική εκατομμύρια χρόνια πριν.

Το εύρημα έγινε στο ύψωμα Rio Grande, ένα όρος ενάμιση μίλι υποβρυχίως. Ο Roberto Ventura Santos, επιστήμονας της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Βραζιλίας, ανέφερε: «Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι είναι η Ατλαντίδα. Από την ανάλυση αρχίσαμε να βλέπουμε την περιοχή που θα μπορούσε να είναι μέρος της ηπείρου που χάθηκε κάτω από τη θάλασσα». Τόνισε πως επιβεβαίωση αναμένεται μέσα στο έτος όταν εξεταστούν περισσότερα δείγματα. Διαβαστε περισσότερα εδώ: THE SUN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου