Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Το ρομπότ που αξιολογεί τη... μυρωδιά της ανάσας σας

Το ρομπότ που αξιολογεί τη... μυρωδιά της ανάσας σας


Πατέντα για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις!

Πώς να πεις σε κάποιον ότι μυρίζει η ανάσα του χωρίς να τον δυσαρεστήσεις; Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις; Μα φυσικά, θα βάλουμε ένα ψυχρό και αναίσθητο ρομπότ να κάνει τη δουλειά. 

Ερευνητές στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας δημιούργησαν δύο ρομπότ, ένα με μορφή κοριτσιού και ένα με μορφή σκύλου, των οποίων οι αισθητήρες μπορούν να καθορίσουν το βαθμό… ασχήμιας της οσμής.

Το «θηλυκό» ρομπότ, ονόματι Καόρι (ένα λογοπαίγνιο με την ιαπωνική λέξη για το άρωμα), παίρνει δείγμα της αναπνοής σας μέσω ενός ανοίγματος στο στόμα της. Από τη στιγμή που θα καλοεξετάσει τα πράγματα για μερικά δευτερόλεπτα, η καστανομάλλα δοκιμάστρια αναπνοής με τα γαλανά μάτια σας ανακοινώνει τα αποτελέσματα. Αυτά κυμαίνονται από το «γλυκό ή ξινό, μυρίζει καλά» έως το «έχουμε ένα έκτακτο περιστατικό εδώ». Ο σκύλος, που λέγεται Σουντάρο, αντιδρά στο πώς… μυρίζουν τα πόδια σας, είτε προσεγγίζοντάς τα αν δεν μυρίζουν άσχημα ή γρυλίζοντας ή ακόμα και λιποθυμώντας αν είναι δυσώδη.

Το ζεύγος αυτό ήταν η ιδέα του Κενοσούκε Τσουτσούμι, προέδρου της εταιρείας κατασκευής ρομπότ CrazyLabo και το ανέπτυξε σε συνεργασία με το Εθνικό Κολλέγιο Τεχνολογίας του Κιτακιούσου. Ωστόσο, το εγχείρημα δεν θα ολοκληρωνόταν αν δεν συνέδραμαν σε αυτό δέκα φοιτητές, οι οποίοι κατανάλωσαν τρόφιμα με έντονη μυρωδιά όπως το σκόρδο και τα νάτο (ζυμωμένα φασόλια) και φόρεσαν τις ίδιες κάλτσες για πολλές μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...