Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η μυστική συνταγή της Coca Cola βρέθηκε και βγαίνει στο Ebay με τιμή εκκίνησης 15 εκατ. ευρώ


Η μυστική συνταγή της Coca Cola βρέθηκε και βγαίνει στο Ebay με τιμή εκκίνησης 15 εκατ. ευρώ
Αυτό που ψάχνουν όλοι..αιώνες τώρα, ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του ένας έμπορος αντικών από τη Γεωργία. Η αυθεντική συνταγή της Coca-Cola περιβάλλεται από ένα μύθο. Η εταιρεία τη φυλά σε θησαυροφυλάκιο της Ατλάντα και παρά το γεγονός ότι το διάσημο αναψυκτικό χρονολογείται από το 1886 κανείς ως σήμερα δεν έχει καταφέρει να βρει το  μαγικό χαρτί με τα ακριβή υλικά και δοσολογίες. Ο έμπορος αντικών λοιπόν από τη Γεωργία σκοπεύει να βγάλει τη συνταγή σε δημοπρασία στο eBay. Τιμή εκκίνησης τα 15 εκατ. ευρώ.

Το όνομα του εμπόρου αντικών που ισχυρίζεται ότι κρατά στα χέρια του το μαγικό χαρτάκι, Κλιφ Κλουτζ. Σύμφωνα με τον ίδιο η μυστική συνταγή της Coca-Cola βρέθηκε τυχαία στα χέρια του, όταν, για επαγγελματικούς λόγους αγόρασε ένα κιβώτιο με παλιά έγγραφα. Ανάμεσα σε αυτά, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο έμπορος, βρισκόταν και η συνταγή του διάσημου αναψυκτικού.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της εταιρείας η οποία φυλάει την αυθεντική συνταγή του διάσημου αναψυκτικού που δημιουργήθηκε το 1886, από τον φαρμακοποιό Τζον Πέμπερτον σε θησαυροφυλάκιο, στο Μουσείο της Coca-Cola στην Ατλάντα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Coca-Cola το έγγραφο που έχει στην κατοχή του ο Κλιφ Κλουτζ μπορεί να φέρει μια συνταγή που να μοιάζει πολύ στην αυθεντική, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι η απολύτως ακριβής.

«Αυτό που μπορώ να καταλάβω είναι πως πρόκειται για συνταγή ποτού τύπου Coca-cola. Δεν πιστεύω ότι είναι η αυθεντική. Δεν μπορεί να είναι η αυθεντική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας.

theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...