Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Τι είναι το Cyber Sex;



Πριν μερικά χρονιά, ήταν άγνωστη η έννοια του διαδικτυακού σεξ. Σήμερα, όλο και περισσότεροι γνωρίζουν για αυτήν. Πρόκειται για μια νέα κατάσταση, η οποία έρχεται να αναταράξει τα δεδομένα γύρω από το σεξ. Αυτή η σεξουαλική εμπειρίαδεν προϋποθέτει τη φυσική παρουσία του ερωτικού συντρόφου. Το άτομο έρχεται σε διέγερση και κορύφωση, μέσω μιας εικονικής πραγματικότητας. 
Picture
                                        Παραδείγματα Cyber Sex
Ο χρήστης του διαδικτύου, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσειπορνογραφικό υλικό, δίχως να ξοδέψει χρήματα. Είναι μια απλή διαδικασία, η οποία δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής μέσα από ένα καμβά ερωτικών σκηνών. Μάλιστα οι ταινίες ταξινομούνται σε κατηγορίες με σκοπό να γίνεται ευκολότερη η αναζήτηση του επιθυμητού ερωτικού συντρόφου.

Το ανησυχητικό στην όλη υπόθεση βρίσκεται στην παιδική πορνογραφία. Αυτή έχει διπλή διάσταση, καθώς από τη μία υπάρχουν όλοι εκείνοι οι οποίοι τροφοδοτούν το διαδίκτυο με τέτοιο περιεχόμενο και από την άλλη όλοι εκείνοι οι οποίοι τα παρακολουθούν (παιδόφιλοι).

Παιχνίδια με σεξουαλικό περιεχόμενο: ο χρήστης αναλαμβάνει έναν ρόλο είτε του άντρα, είτε της γυναίκας. Σε αυτό το παιχνίδι ο χρήστης πρέπει να έχει εικονική σεξουαλική δραστηριότητα. Ο χρήστης ταυτίζεται με τον ήρωα του παιχνιδιού, του αποδίδει εκείνα τα σωματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά που επιθυμεί και δημιουργεί ένα ιδανικό και ιδεατό μοντέλο για τον εαυτό του. Αυτό όμως το μοντέλο απέχει αισθητά από την πραγματικότητα.

Η χρήση της κάμερας αποτελεί άλλον έναν ισχυρό κρίκο, σε αυτήν την αλυσίδα της εικονικής σεξουαλικής δράσης. Οι δύο ερωτικοί σύντροφοι φτάνουν σε διέγερση και κορύφωση, μέσω της οπτικοακουστικής επαφής. Απουσιάζουν όμως οι υπόλοιπες αισθήσεις και κυρίως εκείνο το κομμάτι που λέγεται αλληλεπίδραση. 

Picture
                                     Που οδηγεί αυτή η πλοήγηση;

Η πλοήγηση στα σεξουαλικά διαδικτυακά ερεθίσματα, οδηγεί τους εθισμένους χρήστες στην αποστασιοποίηση από την ερωτική πραγματικότητα. Στο διαδίκτυο εξάλλου, το σεξ ξεκινάει με το play και σταματάει με το pause.

Ο εθισμένος χρήστης σταδιακά αποφεύγει την πραγματική ερωτική εμπειρία, αφού την εισπράττει αυνανιστικά και μοναχικά, μέσω της τεχνολογίας. Ο χρήστης εν τέλει δεν έχει την ανάγκη για πραγματική ερωτική επαφή και δεν την διεκδικεί.

Το μονοπάτι αυτό οδηγεί το άτομο στην αποστέρηση κοινωνικών δεξιοτήτων. Χάνει δηλαδή την δυνατότητα της αλληλεπίδρασης, καθώς έχει μάθει να συμπεριφέρεται με έντονα αυτιστικά και εγωκεντρικά πρότυπα.

Η πραγματική σεξουαλική έκφραση αποτελείται από ένα συνονθύλευμα επιθυμιών, προσδοκιών και συναισθημάτων. Αυτά δομούν τη σεξουαλική ταυτότητα του ατόμου, που τον οδηγούν στην αυτό-επίγνωση και στην αλληλεπίδραση με τον ερωτικό σύντροφο (αποδοχή και απόρριψη).

Ο εθισμός στο cyber sex αποτελεί μιας πρώτης τάξης προβληματισμό, ειδικά όσο ο άνθρωπος αποφεύγει την πραγματική σεξουαλική έκφραση. Το διαδίκτυο παρέχει έναν τύπο συναισθηματικής ασφάλειας, αφού εκεί δεν υπάρχει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, ερωτική απογοήτευση και απόρριψη. Όλα αυτά συγκροτούν μια θερμοκηπιακή κατάσταση, όπου ο εθισμένος χρήστης από-κοινωνικοποιείται μέσα από τη διαδικασία του εγωκεντρισμού και της σεξουαλικής παθητικότητας. Η επανένταξη στη σεξουαλική πραγματικότητα μοιάζει δύσκολη και αγχωτική . . .

                                                                                                     Συντακτική Ομάδα του Site http://www.apodoxi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...