Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η Microsoft στοχεύει στην πώληση ακόμη 25 εκατ. Xbox 360

Η Microsoft στοχεύει στην πώληση ακόμη 25 εκατ. Xbox 360

Η εταιρεία θέλει να σπάσει το φράγμα των 100 εκατ. συσκευών

Όπως λέει και ο τίτλος, αυτός είναι ο στόχος της Microsoft για τα επόμενα πέντε χρόνια, με σκοπό να σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων Xbox 360 στα χέρια καταναλωτών. Μιλώντας στο OXM, ο Yusuf Mehdi, αντιπρόεδρος του τομέα της διαδραστικής ψυχαγωγίας της εταιρίας, δήλωσε:

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τον στόχο [της εγκατεστημένης βάσης των 100 εκατομμυρίων κονσολών]. Δεν είναι ακριβώς οικονομικό μας πλάνο, απλώς πρόχειρα νούμερα. Για να καταφέρουμε να πουλήσουμε άλλα 25 εκατομμύρια Xbox 360, τα μισά από αυτά θα προέλθουν μάλλον από αντικαταστάσεις κονσολών, αλλά τα άλλα μισά πρέπει να προέλθουν από νέους αγοραστές. Κι ο τρόπος να το επιτύχουμε αυτό, είναι νέες τιμολογιακές πολιτικές, νέες κατηγορίες ψυχαγωγίας που θα προσφέρει το Xbox, και νέες κατηγορίες πελατών. Οπότε θα δείτε το Xbox 360 να συνεχίζει την πορεία του, ακόμη και μετά το ξεκίνημα της επόμενης γενιάς με το Xbox One.»

Η κατεύθυνση αυτή συνάδει με τα σχόλια του Phil Spencer, αντιπροέδρου των Microsoft Game Studios, περί μιας πολύ ενδιαφέρουσας αποκάλυψης σχετικά με το Xbox 360 στην E3 - που πολλοί συνδέουν με την ανακοίνωση ενός «μίνι» Xbox 360, που θα μπορεί να λειτουργεί σε συνεργασία με το Xbox One, όπως ανέφερε και η Συμμορία στο τελευταίο podcast, αν και αυτό παραμένει φήμη και μόνο.

Σε σχετικά νέα, φαίνεται ότι το Xbox One θα είναι region locked (γιατί προφανώς η λύση πάντα είναι περισσότερα κλειδώματα!), σύμφωνα με δημοσίευμα του Digital Trends. Όπως αναφέρει το site, εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι «Όπως και με τις βιομηχανίες του κινηματογράφου και της μουσικής, τα παιχνίδια πρέπει να πληρούν κάποιες προδιαγραφές, αναλόγως με τη χώρα όπου πωλούνται. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τους συνεργάτες μας ώστε να ακολουθούνται αυτές οι οδηγίες με το Xbox One.» Πρέπει να σημειώσουμε, πάντως, ότι η Microsoft ακολούθησε αυτή την τακτική και με το πρώτο Xbox και με το Xbox 360, όπου οποιοσδήποτε publisher μπορούσε, ωστόσο, να κυκλοφορήσει το παιχνίδι του region-free, αν ήθελε. Δεν είναι σαφές αν θα ισχύει το ίδιο και με το Xbox One.

Πηγή: thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...