Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Smartphone με glass-free 3D οθόνη ετοιμάζει η Amazon

Smartphone με glass-free 3D οθόνη ετοιμάζει η Amazon


Θα μπορεί να προβάλλει 3D εικόνες χωρίς γυαλιά

Τα τελευταία δυο χρόνια υπάρχουν αρκετές εικασίες ότι η Amazon δουλεύει πάνω στο δικό της smartphone ώστε να ανταγωνιστεί στα ίσια τις προσφορές της Apple και της Samsung.

H Wall Street Journal αναφέρει ότι το Amazon Kindle Phone είναι πραγματικό και ότι πιθανός να έρθει με μια high-tech glass-free 3D οθόνη.

Σύμφωνα με την αναφορά, η Amazon δουλεύει πάνω σε δυο smartphone και σε μια audio-only streaming συσκευή η οποία ακούγεται σαν ένα cloud-powered iPod. Το ένα από τα smartphone υποτίθεται ότι θα είναι ένα high-end μοντέλο το οποίο θα μπορεί να προβάλει 3D εικόνες χωρίς γυαλιά.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία retina-tracking, οι εικόνες στο smartphone θα φαίνονται σαν να πετάνε πάνω από την οθόνη σαν ολόγραμμα, ενώ θα εμφανίζουν και τις τρις διαστάσεις από οποιαδήποτε γωνία θέασης. Οι χρήστες θα μπορούν να πλοηγηθούν στο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια τους.

Η τεχνολογία της 3D οθόνης ακούγεται παρόμοια με αυτή που πρόσθεσε η Nintendo στο Nintendo 3DS. Κυκλοφόρησαν φήμες το Μάρτιο ότι το Amazon Kindle Phone θα έχει μια 4.7-ιντσών οθόνη, ωστόσο η Wall Street Journal δεν ξεκαθαρίζει το ποιο θα είναι το μέγεθος της.

Η 3D οθόνη στο smartphone της Amazon είναι απλός ένα στοιχείο που δείχνει ότι η εταιρεία θέλει να μπει και εκείνη στο παιχνίδι του hardware. H εταιρεία πρόσφατα αγόρασε το κλώνο του Siri, Evi, ενώ έχουν ακουστεί και φήμες ότι δουλεύει πάνω σε ένα set-top box για τη τηλεόραση.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Amazon ακόμα δεν έχει σχολιάσει τις φήμες, ωστόσο με την επιτυχία που γνώρισε το Kindle Fire και το Kindle Fire HD, μάλλον ένα smartphone είναι πολύ πιθανό.

Πηγή: greekapplenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...