Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η πρώτη εύκαμπτη οθόνη για smartphone

Η πρώτη εύκαμπτη οθόνη για smartphone


Βίντεο παρουσιάζει την τεχνολογία του μέλλοντος

Αν και έχουμε δει παρόμοιες πειραματικές υλοποιήσεις σε διεθνείς εκθέσεις τεχνολογίας, το βίντεο που ακολουθεί μας ταξιδεύει στο μέλλον. Και αιτία δεν είναι η φουτουριστική καρέκλα στην οποία κάθεται η κοπέλα που πρωταγωνιστεί, αλλά η τεχνολογία MorePhone για smartphones με εύκαμπτη οθόνη.

Πριν δείτε το βίντεο, πρέπει να ξέρετε ότι η τεχνολογία MorePhone αναπτύσσεται στο Human Media Lab του Queen's University στον Καναδά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθαρά πειραματικό στάδιο. 

Το πρωτότυπο που εμφανίζεται στο βίντεο χρησιμοποιεί e-ink και θα είναι συμβατό με όλα τα smartphones του μέλλοντος που πρόκειται να έχουν εύκαμπτη οθόνη.

Μια από τις βασικές εφαρμογές της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογίας είναι η αλλαγή στο σχήμα του κινητού κάθε φορά που δέχεται μια κλήση, ένα SMS ή οποιοδήποτε notification. 



Επίσης, μπορεί να διπλώνει για να αποθηκεύεται ευκολότερα ή να γίνεται τελείως επίπεδο ώστε να σας διευκολύνει να διαβάστε κείμενα στην επιφάνειά του.

Όσο μακρινά κι αν ακούγονται όλα αυτά, σκεφτείτε ότι στο σύμπαν της τεχνολογίας η λέξη «μέλλον» είναι πολλές φορές συνώνυμη με τη λέξη «τώρα».





Πηγή: thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...