Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Εφιάλτης για Μαξίμου: Άνοιγμα της ΕΡΤ ή προσφυγή στις κάλπες

Εφιάλτης για Μαξίμου: Άνοιγμα της ΕΡΤ ή προσφυγή στις κάλπες
Το κλείσιμο της ΕΡΤ εξελίχθηκε σε εφιάλτη για το Μέγαρο Μαξίμου που δέχεται ασφυκτικές πιέσεις και πλέον βλέπει το άνοιγμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης να αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε εκλογές, με τις κρυφές δημοσκοπήσεις να μην ευνοούν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πιέσεις αυτές ακόμα και από το εξωτερικό, σε συνδυασμό με την αναβολή της απόφασης του ΣτΕ για τη Δευτέρα, αλλά και τα νέα τελεσίγραφα των δύο κυβερνητικών εταίρων, οδηγούν το Μαξίμου σε μία άμεση  πολιτική απόφαση: Άνοιγμα της ΕΡΤ ή προσφυγή στις κάλπες.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο Κ. Παπούλιας, ο οποίος θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία "και αυτό πρέπει να γίνει το ταχύτερο".

Παράλληλα, Βενιζέλος και Κουβέλης, μετά από επαφές τους με τον υπουργό Επικρατείας, απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για μεταβατική περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ, εμμένοντας στη θέση τους για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα.

Τούτων δοθέντων, η μπάλα επιστρέφει στο γήπεδο του Μαξίμου, το οποίο πλέον καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις. Είτε να βρει τη χρυσή τομή σε συνεργασία με τους εταίρους του είτε να κινήσει διαδικασίες που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα ακόμα και σε εκλογές.

Η "μητέρα των μαχών" είναι η προσεχής Δευτέρα, ημέρα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, αλλά και συνεδρίασης του Συμβουλίου  της Επικρατείας, το οποίο θα εξετάσει το κατά πόσον μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η ΕΡΤ έως ότου αποφασιστεί η νομιμότητα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...