Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα με την πρόταση μομφής παρά πόδα

Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα με την πρόταση μομφής παρά πόδα

Με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα και σύνθημα «ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ.ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ την προγραμματισμένη εδώ και ημέρες πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 20:00.
Η συγκέντρωση γίνεται μεν στο πλαίσιο της πορείας προς το συνέδριο, όμως η συγκυρία, που προέκυψε μετά την υπόθεση της ΕΡΤ προσδίδει στην κίνηση επιπλέον πολιτική σημασία και γίνεται αφορμή για συνολικότερη πολιτική αντεπίθεση. Ωστόσο υπάρχει έντονη δυσφορία στην Κουμουνδούρου γιατί η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΜΕ, που ελέγχεται από το ΚΚΕ, ανακοίνωσε ότι διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ΕΡΤ περίπου την ίδια ώρα, στις 19:00, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταξύ παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο και δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού, μετά την απογευματινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης όμως, μόνο εφόσον τυχόν συμβιβασμός απόψε προκαλέσει ρήγματα σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ικανά να οδηγήσουν σε καθοριστικές διαφοροποιήσεις βουλευτών των δύο κομμάτων. Θα κάνει την κίνηση δηλαδή μόνο εάν εκτιμήσει ότι θα υπερψηφιστεί. Διαφορετικά δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει το σημαντικό αυτό όπλο, που έχει η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση, σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου