Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Πώς να ενισχύσεις τη σεξουαλική σου ζωή

Πώς να ενισχύσεις τη σεξουαλική σου ζωή

Οι περισσότεροι άνθρωποι χαίρονται το σεξ σε κάθε ηλικία, αλλά αρκετοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην απόδοση ή στην επιθυμία. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Σικάγο, στην οποία ρωτήθηκαν συνολικά 1.550 γυναίκες, το 43% ανέφεραν χαμηλή επιθυμία για σεξ,  το 39%  ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα  κολπικής ξηρότητας  και το 34%  ότι δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε οργασμό.
Στο άλλο άκρο του φάσματος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, ενώ η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνεται κάπως με το πέρασμα των χρόνων, πολλές γυναίκες (και άνδρες) απολαμβάνουν το σεξ και στα  60, 70 και 80 τους. 
Αρχικά θα πρέπει να αποκλείσεις τα προβλήματα υγείας. «Η υποτονική σεξουαλική ζωή μπορεί να έχει να κάνει περισσότερο με σωματικά ή συναισθηματικά προβλήματα παρά με την ηλικία» εξηγεί ο Stacy Lindau, MD, επίκουρος καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. Ο διαβήτης, ο θυροειδής, η αναιμία, ο τοκετός, η εμμηνόπαυση, η υστερεκτομή και οποιαδήποτε ιατρικά προβλήματα που επηρεάζουν τα οιστρογόνα ή την τεστοστερόνη,  μπορούν  να οδηγήσουν σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Έτσι, μπορεί να οδηγήσει σε  κατάθλιψη, άγχος και άλλα ψυχολογικά προβλήματα. Ποιε είναι όμως οι πιο κοινές αιτίες και πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις;
Έλλειψη επιθυμίας
Σε ορισμένα ζευγάρια η καθημερινότητα και οι δουλειές παίρνουν τον πρώτο ρόλο, με αποτέλεσμα να μειώνεται η σεξουαλική δραστηριότητα και πριν καλά καλά το καταλάβουν να έχουν περάσει μήνες. Ευτυχώς όμως, το να αναθερμάνετε τις σεξουαλικές σας σχέσεις είναι μια εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία.

Κάντε περισσότερο σεξ: αν ο σύντροφός σου είναι ενεργός, ο πιο απλός τρόπος για να μπεις και πάλι στο παιχνίδι, είναι να αρχίσετε να κάνετε σεξ. Στην αρχή μπορείς να ορίσεις και ημερομηνία, αν χρειάζεται. Μπορεί να μοιάζει με καταναγκαστικά έργα, αλλά μόλις σπάσει ο πάγος θα το αναζητάς.

Δημιούργησε ατμόσφαιρα: Μπορεί να νιώθεις άνετα μέσα στις φόρμες σου και χωμένη στις κουβέρτες, αλλά καιρός να βγάλεις στην  επιφάνεια εκείνα τα πρόστυχα, μαύρα εσώρουχα και να οργανώσεις ένα ρομαντικό δείπνο υπό των φως των κεριών.

Αισθάνεσαι βαριά και βραδυκίνητη
Το παραπανίσιο λίπος μπορεί να παράγει περίσσεια ποσότητα οιστρογόνων, τα οποία προκαλούν εναλλαγές της διάθεσης και μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία» επισημαίνει η Susan Lark, MD, συγγραφέας του  Dr. Susan Lark's Hormone Revolution. Η αλλαγή των συνηθειών όσον αφορά τη διατροφή  και την  άσκηση, μπορεί να διορθώσει και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ερωτικής  επιθυμίας.

Ξεκίνα να ασκείσαι: Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία επειδή βοηθά στην ανύψωση και τη διατήρηση των επιπέδων ενέργεια.  Αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, αυξάνοντας έτσι την ικανότητά σου  για  σεξουαλική διέγερση.
Άλλαξε τις διατροφικές σου συνήθειες: «Εστίασε σε άπαχες πηγές πρωτεϊνών, όπως θαλασσινά, πουλερικά, ρύζι και υποκατάστατα σόγιας αντί για κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων στο αίμα» προτείνει η Lark, προσθέτοντας ότι τα τρόφιμα σόγιας και οι λιναρόσποροι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της παραγωγής των οιστρογόνων, ενώ μια πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή βοηθά στην εξάλειψη τους, ώστε να μην ανακυκλώνονται πίσω στην κυκλοφορία του αίματος.  «Απόφυγε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλή σε φυτικές ίνες, αφού θα μπλοκάρουν την αποβολή των οιστρογόνων από το σώμα» συμπληρώνει η Lark.
Έλλειψη της αίσθησης
Αν το σεξ δεν έχει την ίδια σωματική επιβάρυνση που είχε κάποτε, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι σχετικό με τους πυελικούς μυς σας, οι οποίοι τείνουν να χάνουν τον τόνο τους μετά την εγκυμοσύνη και με τη γήρανση, οδηγώντας έτσι σε μειωμένη σεξουαλική ευχαρίστηση. Οι πυελικές ασκήσεις μπορεί να διευκολύνουν το πρόβλημα.
Κάνε ασκήσεις Kegels: Θυμάσαι τη Σαμάνθα από το Sex and the city, που έκανε τις συγκεκριμένες ασκήσεις ακόμα και την ώρα που έπινε καφέ με τις φίλες της; Οι ασκήσεις Kegels δεν είναι παρά επαναλαμβανόμενες συσπάσεις των μυών του κόλπου, σαν να κρατάς τα ούρα πριν φτάσεις στην τουαλέτα. Για να τις κάνεις, επικεντρώσου στους μύες  του κόλπου, χωρίς να σφίξεις  τους γλουτούς σου ή τους μύεςς των μηρών  και να είσαι σίγουρη ότι η κύστη σου είναι άδεια. Οι ειδικοί συστήνουν 10 σετ των Kegels τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.
Η σεξουαλική επαφή είναι δυσάρεστη
H κολπική ξηρότητα αποτελεί κοινό πρόβλημα μεταξύ των γυναικών όλων των ηλικιών, αν και μπορεί να επιδεινωθεί με το πέρασμα των χρόνων. «Το πρώτο βήμα είναι να μάθεις τι είναι αυτό που την προκαλεί» εξηγεί η Donnica Moore, MD, ειδικός για την υγεία των γυναικών και πρόεδρος της DrDonnica.com. «Μπορεί να αποτελεί  πρόβλημα εάν έχεις υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή λαμβάνεις  αντισυλληπτικά χάπια ή μια σειρά από άλλα φάρμακα» προσθέτει. «Η κολπική ξηρότητα είναι πιο συχνή σε περιόδους ορμονικών ανισορροπιών, οι οποίες μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, μετά τον τοκετό ή να οφείλεται σε στρες και κάπνισμα» συμπληρώνει. «Εάν παρατηρήσεις  ξηρότητα μόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής,  το πρόβλημα είναι πιο πιθανό σχετίζεται με τη σεξουαλική σου  ζωή. Αν απέχεις από το σεξ για πολύ καιρό, το σώμα σου μπορεί να σταματήσει να παράγει τη δική του φυσική υγρασία» εξηγεί η ειδικός. 


Χρησιμοποίησε λιπαντικό: Ένα λιπαντικό καλής ποιότητας μπορεί να κάνει θαύματα και να σου χαρίσει πάλι την χαμένη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...